Nieuws

MOSKOU – Helikopterconglomeraat Russian Helicopters heeft zowel de nieuwe tweemotorige Ansat als de Ka-226T voorgesteld in medevac-uitvoering. Beide modellen werden getoond in Zachita ter gelegenheid van het twintig jarig bestaan van het Russische ministerie voor noodsituaties.

Aan boord van de Ansat kunnen twee brancards mee waarbij de helikopter dankzij twee Pratt & Whitney PW 207K turboshaft motoren bij een kruissnelheid van 275 km/h een vliegbereik heeft van 500 km.

De nieuwe Ka-226T komt er in twee medevac-varianten. In de eerste versie kunnen twee brancards mee terwijl medische apparatuur en zuurstof voorhanden is. De tweede variant is ingericht als intensive care unit waarin naast een patiënt ook twee medisch verzorgenden mee kunnen vliegen. De helikopter heeft een vliegbereik van 500 km bij een kruissnelheid van 250 km/h. De coaxiaal aangedreven helikopter wordt geleverd met Turbomeca’s Arrius 2G1 turboshaftmotoren.

Ansat
Ansat

1 reactie op “Medevac-versies Ansat en Kamov Ka-226T

  1. […] Aan boord van de Ansat kunnen twee brancards mee waarbij de helikopter dankzij twee Pratt & Whitney PW 207K turboshaft motoren bij een kruissnelheid van 275 km/h een vliegbereik heeft van 500 km. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.