Nieuws

BEIJING – Airbus heeft tijdens de vijftiende Aviation Expo China orders en intenties getekend voor 168 A320-varianten met verschillende luchtvaartmaatschappijen in de Aziatische regio. Klapper van de dag was de bekendmaking dat VietJetAir uir Vietnam 92 A320’s bij Airbus wil bestellen en aanvullend acht bij leasemaatschappijen wil betrekken.

De Vietnamese maatschappij wil 42 A320neo’s, veertien A320ceo’s en zes A321ceo’s. Ook zijn kooptrechten vastgelegd voor dertig A320’s. VietJetAir vliegt al met negen geleasete A320’s.

Zhejiang Loong Airlines, een in Hongzhou, de provinciehoofdstad van Zhejiang in Oost-China, gevestigde luchtvaartmaatschappij, heeft een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend voor elf A320ceo’s en negen A320neo’s. De luchtvaartmaatschappij heeft onlangs een vlieglicentie voor passagiersvluchten gekregen van de Civil Aviation Administration of China (CAAC).

Qingdao Airlines, een nieuwe carrier die gevestigd is in de Chinese kuststad Qingdao (provincie Shandong), heeft ook voor de A320 gekozen. De luchtvaartmaatschappij heeft met Airbus een overeenkomst gesloten voor een totaal van 23 A320’s (vijf A320ceo’s en 18 A320neo’s).

BOC Aviation uit Singapore plaatse een aanvullende order voor dertien A320ceo’s en twaalf A320neo’s. Boc is onderdeel van de Bank of China en houdt zich bezig met het via lease in de markt zetten van vliegtuigen. De leasemaatschappij plaatste recent al een order voor vijftig A320’s.

3 reacties op “Topdag voor Airbus tijdens Aviation Expo China 2013

  1. […] overeenkomst volgde op de intentieverklaring, die in september tijdens de Beijing Airshow 2013 werd ondertekend. Daarenboven werd  Zhejiang […]

  2. […] Het voornemen werd al tijdens de Aviation Expo China 2013 wereldkundig gemaakt. […]

  3. Roefel schreef:

    Prachtige orders, laat ze maar komen.

Lezersonderzoek

 

Geef uw mening over Piloot en Vliegtuig
en maak kans op een dashcam!