Nieuws

MADRID – De A400M Atlas van Airbus Military heeft de laatste  hobbel genomen op weg naar operationele inzetbaarheid dankzij het afgeven van de zogenoemde Initial Operating Clearance (IOC) en het kort daarvoor afgegeven militaire typecertificaat.

Met dit IOC wordt aangegeven dat het viermotorige transportvliegtuig  voldoet aan de contractuele eisen die afnemers aan het toestel stellen. Daarmee wordt een voorlopige kroon gezet op tien jaar ontwikkelwerk en 5.000 uur testvliegen. Ook effent het de weg voor de levering van de eerste A400M (MSN7) aan de Franse luchtmacht (afgebeeld).

Het nieuwe transportvliegtuig is door zeven landen besteld.

1 reactie op “Weg vrij voor levering eerste A400M Atlas

  1. […] – Frankrijk heeft op 1 augustus als eerste land bij Airbus Military het nieuwe viermotorige A400M Atlas transportvliegtuig in ontvangst […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.