Nieuws

OSHKOSH – Epic Aircraft zal tijdens de EAA AirVenture 2013 in Oskkosh een nieuwe cabine mockup tonen van de Epic LT die rond 2015 als E 1000 gecertificeerd moet zijn. Het toestel krijgt in ieder geval een Garmin G1000 cockpit en zal voor 2,76 miljoen dollar te koop worden aangeboden.

Epic werd in 2012  verkocht aan het Russische onderhoudsbedrijf Engineering LLC. De Amerikaanse fabrikant bood verschillende turprop-kitvarianten aan, waarvan zo’n vijftig dmet fabrieksondersteuning  daadwerkelijk werden gebouwd  Het bedrijf werd echter in 2010 door het Russische bedrijf overgenomen nadat eigenaar Rick Schramek in 2009 met de noorderzon verdween.

Onder de nieuwe eigenaar werd het aantal leverbare varianten teruggebracht tot twee: de Epic LT en de vijfpersoons Epic Escape. De LT biedt plaats aan zes personen. Het toestel heeft een 1.200 pk sterke Pratt & Whitney-turboprop en een drukcabine. Engineering LLC was  voornemens met name het certificatieprogramma voor de Epic LT nieuw leven in te blazen.

Met beide vliegtuigen is een kruissnelheid tot 601 km/h mogelijk bij een vliegbereik van bijna 3.000 km. De LT kan door de drukcabine hoger vliegen.

4 reacties op “Epic Aircraft toont cabine nieuwe E 1000 turboprop

  1. […] BEND – Bij Epic Aircraft worden momenteel de eerste twee E1000 comforming prototypes gebouwd. Met beide toestellen wil de fabrikant het certificatieproces ingaan dat voor de zomer van 2016 moet … […]

  2. […] Het toestel is afgeleid van de Epic LT kitvariant. Daarvan zijn er 54 verkocht tot en met eind 2013 en inmiddels 52 vliegend. […]

  3. […] Epic Air ging in 2009 failliet waara Schramek met de noorderzon verdween. Het bedrijf werd in 2010 gekocht door een aantal klanten in samenwerking met China Aviation Industry General Aircraft Company. In 2012 werd het tot Epic Aircraft hernoemde bedrijf verkocht aan het Russische Engineering LLC. […]

  4. […] Het toestel is afgeleid van de Epic LT kitvariant. Daarvan zijn er 54 verkocht tot en met eind 2013 en inmiddels 52 vliegend. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.