Op vrijdag 12 juni 2020 werd het eerste webinar van Piloot en Vliegtuig in samenwerking met Luchtverkeersleiding Nederland (LVLN) gehouden. Onderwerp: alles over de nieuwe Frequency Monitoring Code (FMC) die vanaf 18 juni van kracht is.

Had u dit webinar graag willen volgen, maar kon u er helaas niet bij zijn? Of spreekt het onderwerp u enorm aan? U kunt het webinar terugkijken! Vul onderstaand formulier in en u ontvangt de link van het webinar op uw e-mail adres.


Over het webinar: “alles over de nieuwe Frequency Monitoring Code (FMC)”

Door het instellen van de nieuwe Frequency Monitoring Code (FMC) op de transponder is het vanaf 18 juni 2020 mogelijk Flight Information Service (FIS) of Rotterdam APP uit te luisteren en de verkeersleiders / FIS dienstverleners hierover te informeren, zonder deze op te roepen.

De piloot in kwestie blijft door deze FMC eenvoudig bereikbaar voor het geval bijvoorbeeld luchtruimschending dreigt in de Schiphol TMA 1 of nabij de Rotterdam TMA’s. Tijdens het webinar zal Christiaan Lubbers van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) een toelichting geven op de nieuwe hiermee samenhangende procedure(s).

Presentatie is in handen van Christiaan Lubbers van Luchtverkeersleiding Nederland en Ruud Vos van Piloot en Vliegtuig.