Reisverslagen van lezers behoren tot de meest gewaardeerde onderdelen van Piloot en Vliegtuig. Wilt u de lezers aangenaam verrassen met een reisverslag, lees dan onderstaande tekst nauwkeurig.
Hebt u een leuk onderwerp, meldt dit per e-mail aan de redactie!

Piloot en Vliegtuig onderscheidt twee typen reisverslagen;

  1. Trip-tips Dit zijn korte reizen die in de regel binnen twee dagen worden gevlogen kunnen worden. In principe staan hiervoor twee pagina’s ter beschikking waarin ruimte is gereserveerd voor maximaal 900 woorden en maximaal vijf foto’s.
  2. Reisverslagen Dit zijn reizen die in principe een onbeperkte vluchtduur kennen. Piloot en Vliegtuig reserveert hiervoor maximaal vier pagina’s per verslag.
    Binnen deze vier pagina’s is ruimte voor maximaal 1.800 worden en tien foto’s.

Eisen die aan foto’s (digitaal en analoog) gesteld worden
Ze dienen voorzien te zijn van duidelijke bijschriften waarin duidelijk wordt waar ze genomen zijn en wat het onderwerp is.

Aanvullende eisen digitaal aangeleverde foto’s
De resolutie hoog genoeg moet zijn om in kleur te kunnen afdrukken. In de regel geldt hiervoor een resolutie van 300 dpi. De meeste foto’s die met digitale camera’s gemaakt zijn, worden met een resolutie van 72 dpi opgeslagen in het geheugen.
Een foto die opgeslagen is in het formaat 1.600 x 1.200 pixels (56 x 42 cm) bij 72 dpi kan in gedrukte vorm maxiaal 56:4=14 centimeter groot worden.
Om te kunnen beoordelen of uw foto’s voor drukwerk geschikt zijn, kunt u daarom het volgende ezelsbruggetje hanteren: afmeting: 4.