PME Legend eert het ruige leven van cargo piloten, met een collectie die geïnspireerd is op de iconisch propellertoestellen waarin ze vliegen. Gemaakt voor een echte pionier die zijn vleugels uit slaat en de wereld als zijn achtertuin ziet. Je vindt hem waar het avontuur hem brengt, of dit nou in een afgelegen wildernis is of een bruisend stadscentrum. Overal waar hij komt zoekt hij eigenlijk maar een ding: onbegrensde vrijheid!

Dakota DC-3

De woestijn bij Tucson, Arizona, vormt de laatste rustplaats voor duizenden iconische vrachttoestellen, zoals de Dakota DC-3. Deze toestellen en de wijze waarop ze geconstrueerd zijn, vormen ook de inspiratiebron voor de campagne voor de voorjaarscollectie 2019 van PME Legend. De technieken toegepast in de collectie refereren aan de manier waarop het bodywork van klassieke vrachttoestellen aan de romp gepopnageld is. De worker en cargo pants behoren al sinds jaar en dag tot het standaard uniform van cargo piloten, daarom zitten ze standaard in iedere PME Legend collectie, ook dit seizoen.

Functionaliteit

In de collectie ligt sterk de focus op jassen, die gepresenteerd worden in drie thematische mini-capsule collecties. De Lampion capsule heeft ‘see-through’ designs, die een accent leggen op de vrachttoestelachtige constructie en de getapete stiksels. De Quilting capsule presenteert gewatteerde patronen op basis van de eindeloos hergebruikte voeringen van field jackets uit 1965. De Blocking capsule is eveneens gebaseerd op met de hand vermaakte jassen uit vervlogen tijden, met items die katoen combineren met polyester en nylon stoffen.

PME-333 compact collectie

De PME-333 compact collectie brengt een eerbetoon aan de authentieke kleding waarin cargo piloten hun legendarische Douglas DC-3 vrachttoestellen vlogen. Voor de ultieme PME Legend cargo bieden de stoere, hoogwaardige PME 333 items het ultieme in duurzaamheid en comfort. De collectie combineert nostalgische stijl met een zeer hedendaagse, luxe look en feel.

Welkomstcadeau

Wie zich nu abonneert op Piloot en Vliegtuig Magazine, krijgt niet alleen twaalf keer per jaar ons magazine op de mat, maar ook als welkomstgeschenk een canvas PME Legendtas t.w.v. € 79. Wees er wel snel bij, want op=op.