Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 7-2021

In deze editie

Op de cover en de poster van de juli editie van Piloot en Vliegtuig prijkt deze maand de Tecnam P92 Echo Mk II. Want met ruwweg 2.800 sinds 1993 leverbare P92 varianten heeft Tecnam haar naam definitief gevestigd in de General Aviation. En met de nieuwe P92 Echo Mk II is de kans groot dat deze die successtory voort gaat zetten omdat de opvolger van de P92 Echo Classic de Luxe zowel functioneel als gewoon mooi is.

Neem een abonnement op Piloot en Vliegtuig

Bestel dit nummer nr. 7, 2021

Andere GA vliegtuigen: Gogetair G600 en G750, Flight Design F2 en F2e

Trip Tip: Rondje Nederlandse voetbalstadions met een Socata TB9.

Experimental: Het belang van goede, niet vervuilde brandstof.

Elektrisch/hybride: Airlander (luchtschip), Airspeeder (eGrand Prix) en de visie van Arend van de Meer (AIS) op nieuwe aandrijfvormen.

Business aviation: Honda waardeert HA-420 HondaJet op. Aerion Supersonic hangt supersonische AS-2 zakenjet in de wilgen, maar Boom Supersonic ontwikkelt Overture gewoon door na forse order.

Grote luchtvaart: Opnieuw problemen bij de Boeings 737 MAX? Russische luchtvaart(maak)industrie moderniseert in rap tempo.

On the job: Patrick van Iersel. Hij vliegt voor een EC135 helikopter voor ANWB Medical Air Assistance (ANWB-MAA) en komt veelvuldig in bijzondere situaties in actie.

Bijzondere buitenlanders: Airbus testpiloot Bernard Ziegler (1933-2021) en Margrit Waltz (64) die haar 900 ferrycrossing optekende.

Uit de oude doos: HFB 320 Hansa Jet, Douglas C-74 Globemaster I, Hongaarse Gerle 12.

Bijzondere replica’s: ScaleWings SW-51 MiniMustang (zeventig procent ware grootte) en Legend Flyers Model 32 A6M3 Zero replica.

Ongevalsanalyse: Op 31 mei 2018 wordt een Piper PA-25 Pawnee op Breda International Airport klaargemaakt voor een sleepvlucht. Kort na het oppikken van deze sleep gaat het helemaal mis. De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek dat uiteindelijk bijna drie jaar in beslag zal nemen…………..

 

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig