Magazine

Piloot en Vliegtuig Editie 7-2018

In deze editie

 

  • In Piloot en Vliegtuig Editie 7-2018 maken we kennis met een zeldzaam, Nederlands geregistreerde ‘zelfbouwer’: de vanaf Vliegveld Hoogeveen vliegende Pietenpol B-4A Aircamper.

 

  • Ander Nederlandse nieuws: een dubbelbezoek aan Boeing Boeing Benelux & Nordics. Daar beleefde niet alleen de eerste Mobile Newton Flight Academy voor kinderen haar primeur, maar werd ook uit de doeken gedaan hoe de markt voor verkeersvliegtuigen in 2038 uit zal zien. De getallen zijn indrukwekkend.

 

  • We bezochten tevens Next Level Pilots (NLP), een nieuwe non-profit organisatie die trainingen aanbiedt voor piloten en cabine-bemanningen en daarmee de kans op een baan aanmerkelijk vergroot. Vermeldenswaard deze maand is ook de tweede Dornier Do-328-100 turboprop voor EASP Air waarmee onder meer vluchtelingen worden opgespoord in de Middellandse Zee.

 

  • In ‘On the job’ maken we kennis met Kassandra Stultiens-Zandstra die acht jaar een Boeing 737 bestuurde. Ze werd om medische redenen gedwongen haar droomberoep op te geven, maar maakte van het inspireren van meisjes om te kiezen voor een carrière in de luchtvaart haar nieuwe missie.

 

  • Op de cover en poster prijkt de nieuwe ultra luxe Bombardier Global 7500 zakenjet. Bombardier Business Jets introduceerde tijdens de European Business Aviation Convention & Exhibition 2018 naast dit toestel nog eens twee noviteiten in de vorm van de Global 5500 en 6500. In deze editie uiteraard het verslag van deze jaarlijks terugkerende zakenluchtvaartbeurs in Genève.

 

  • Helikopters deze maand: de HAL Indian Multi Role Helicopter, de Chinees- Amerikaanse Enstrom TH 180, de Russische Motor Sich MSB 2 Nadia en een verslag van de eind mei gehouden Air Centric Personnel Recovery Operatives Course (APROC) voor militaire helikopterbemanningen op vliegbasis Gilze-Rijen.

 

  • Nieuwe luchtvaartuigen: de Diamond DART 550 aerobatic turboprop trainer (eerste vlucht), de Chinese Guanyi Aviation GA 20 vierzitter, de Russische Odessa Aviation Plant Dolphin, de houten Sniper ULM uit Italië en de eerste vier F-35B Lightning II’s op Britse bodem.

 

  • Uit de oude doos: de populaire Piper (Super) Cub, de Beech 95 Travel Air, de nog lang niet afgeschreven Lockheed Martin U2 Dragon Lady en de onbekende Delta VX van Onera. En niet te vergeten de aan het Luchtvaart-Themapark Aviodrome geschonken Convair 340 die naar Nederland wordt gehaald.

 

  • Ongevalsanalyse: een Avro RJ85 van de Boliviaanse luchtvaartmaatschappij LaMia die in november 2016 verongelukte nabij in Colombia nadat alle vier motoren door brandstoftekort uitvielen. Hoe heeft dat kunnen gebeuren?

 

  • Als gebruikelijk zijn veel bijdragen voorzien van een videolink en/of een sprankelende slideshow.

 

Deze ePaper is toegankelijk voor abonnees

Om als abonnee van Piloot en Vliegtuig toegang te krijgen tot de ePapers kunt u hier een account aanmaken of inloggen.

Preview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.