Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 4-2018

In deze editie

 

  • In Piloot en Vliegtuig Editie 4-2018 besteden we o.a. aandacht aan het mislukken van meerdere Nederlandse luchtvaartmaatschappijen die kort na de eeuwwisseling de markt betraden: Air Holland, Dutchbird, V-bird, en later Amsterdam Airlines en Denim.

 

  • Ook staan we stil bij de explosief groeiende leasemarkt voor verkeersvliegtuigen en doen verslag van de Heli-Expo 2018, ’s werelds grootste jaarlijkse vakbeurs voor helikopters.

 

  • We nemen in deze editie afscheid van de peperdure Cessna TTx die ooit als tegenhanger van de uitstekend verkopende Cirrus SR20 en SR22 in de markt werd gezet en vliegen zelf met de beduidend goedkopere Aerospool Dynamic WT9. Ook volgen we de belevenissen van vier vliegvrienden die met twee gehuurde Cessna’s een trip maakten langs canyons en casino’s in Californië.

 

  • Verder maken we in deze editie kennis met de nieuwe tweemotorige Dassault Aviation Falcon 6X zakenjet die het mislukte 5X project goed moet gaan maken. Ook melden we de komst van de inmiddels vliegende Vashon Ranger R7 S-LSA, een betaalbare tweezitter bedacht door de oprichter van Dynon Avionics. Nieuw is ook de Bronco Combat System Bronco II terwijl de recent gecertificeerd “Let L-410NG Turbolet” zich op de nog steeds lucratieve markt voor ‘negentienzitters’ gaat vervoegen.

 

  • In On the Job komt Raymon Cohen aan het woord die op het verkeerde moment afstudeerde, maar tegenwoordig toch een Bombardier Challenger 300 zakenjet bestuurt.

 

  • Uit de oude doos: de Saab 340 die ook in Nederlandse dienst vloog en de T-32 Condor van de Curtiss Aeroplane and Motors Company die kort na de jaren dertig van de vorige eeuw werd geïntroduceerd. Op de poster deze maand een bijzonder fraaie, in Nederland gerestaureerde Piper PA-28RT-201T Turbo Arrow uit 1980.

 

  • Incidentanalyse: Exploderende motor tijdens de start van een Boeing 767 op 28 oktober 2016 op Chicago-O’Hare Airport en aandacht voor het verongelukken van een Antonov An-148 van Saratov Airlines op 11 februari 2018.

 

  • Als gebruikelijk zijn veel bijdragen voorzien van een videolink en/of een sprankelende slideshow.

 

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig