Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 3-2022

In deze editie

We openen de maart-editie van Piloot en Vliegtuig met een verhaal over de negentienjarige Belgische Zara Rutherford. Ze begon in augustus 2021 van het vliegveld van Kortwijk-Wevelgem aan een solotocht om de wereld. Eind januari 2022 keerde ze op dezelfde plek terug. Wereldrecord gevestigd!

Neem een abonnement op Piloot en Vliegtuig

Bestel dit nummer

Nederlands nieuws in deze uitgave: Nieuwkomer Venturi Aviation uit Delft die met een elektrisch passagiersvliegtuig de markt voor korte regionale vluchten wil gaan veroveren.
Ander nieuws: De komst van de eerste Nederlands geregistreerde Dornier 328-110. Het op Schipho-Oost gevestigde NL EASP Air kocht dit toestel dat wordt ingezet voor missies onder een in juli 2021 gesloten Frontex contract.

Al even Nederlands: bedrijfsbezoek bij vliegtuigontmantelaar Aircraft End-of-Life Solutions op Twente Airport en de uitgewerkte plannen van de ‘Vrienden van vliegveld Drachten’ om dit ‘Phillipsveld een nieuwe boost’ te geven.

Nieuwe vliegtuigen en helikopters: Boeing 777F, Klein Vision AirCar (rijdend luchtvaartuig), Airbus C295 (flying testbed), eerste Elixir tweezitter afgeleverd, Pipistrel Explorer en Velis Club, nieuwe turbopropmotor voor de Diamond Dart.

Op de ‘middenplaat’ deze maand de Dassault Aviation Falcon 6x, het nieuwste paradepaardje van deze Franse fabrikant.

Fotoreportage: Baltic Air Policing, januari 2022.

In On The Job deze maand Narine Melkumjan die haar droom bijna moest opgeven, maar deze dankzij spaargeld toch kon laten uitkomen. Momenteel is ze niet alleen instructeur maar ook regelmatig in de cockpit van een aerobatic Extra EA-330/LX te vinden…

Industrienieuws: Nieuwe vrachtrollen voor de Airbus Beluga ST en de financiëlevoordelen van sale and leaseback constructies waarbij maatschappijen nieuwe of ook oudere toestellen aan een leasemaatschappij (lessor) verkopen en dat deze vervolgens weer terug huren.

Historische luchtvaart in deze editie: Savoia Marchetti S.73 en de Hurel-Dubois HD.34.

Ongevalsanalyse: Op 9 mei 2021 verongelukt een Britse Stampe SV-4 tijdens het oefenen voor een airshow. De piloot kwam hierbij om het leven. Wat ging er mis?

 

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig