Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 2-2021

In deze editie

In februari-editie van Piloot en Vliegtuig het tweede deel in een serie over de Nederlandse (onderzoek)betrokkenheid bij het verduurzamen van de General Aviation met deze maand het Project DragonFly van Hogeschool Inholland. Tevens aandacht voor de ‘waterstof’ plannen van Airbus.

Neem een abonnement op Piloot en Vliegtuig

Bestel dit nummer nr. 2-2021

In deze editie tevens opmerkelijk Russisch nieuws waaronder de eerste vlucht van de Ilyushin Il-114-300 turboprop, de eerste vlucht van de door Russische turbofans aangedreven Irkut MC-21-310 en ontwikkelingen ronde de Sukhoi SuperJet New.

Industrie: Het Deense Terma A/S als één van de vele Europese onderaannemers binnen het F-35 project met een dependance in het Logistics Centre in Woensdrecht.

Nieuwe vliegtuigen: PT Dirgantara Indonesia N219 Nurtanio (Indonesische certificatie), BRM Aero Bristell B 23 (EASA certificatie) en de pronte Braziliaanse Sector Aircraft Hero.

Bouwpakketen: de Amerikaanse Panther van Sport Performance Aviation en de Raptor Aircraft Raptor.

Helikopters: De Duitse EDM-Aerotec Coax 2.

Typisch Nederlands: Het bouwverslag van een Braendli BX2 Cherry, het onderhoud van flight controls en een Nederlandse vliegtrip naar het hart van Australië.

On the job: Arend van der Meer die als directeur van AIS Flight Academy en AIS Airlines met zijn school en luchtvaartmaatschappij in een gat in de markt sprong.

Poster: Een van de twee recent in Nederland gearriveerde Huskies, de op Teuge Airport geparkeerde Aviat A-1C Husky PH-Dog.

Uit de oude doos: Cessna 336/337 push-pull Skymaster, B-58 Hustler, Nihon Aeroplane Manufacturing Company (NAMC) YS-11.

Jaaroverzicht ongevallen: Het jaar 2020 vertoonde een behoorlijke daling in het aantal dodelijke vliegtuigongevallen van twintig in 2019 naar acht. Bij deze acht ongevallen vielen 314 dodelijke slachtoffers. Die daling is niet vreemd, omdat het luchtverkeer door de corona pandemie ongeveer gehalveerd werd.

 

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig