Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 2-2018

In deze editie

In de februari-editie wordt uitgebreid stil gestaan bij de belangrijkste oorzaken die leidden tot vertragingen bij de marktintroductie van nieuwe verkeersvliegtuigen en zakenjets in de achterliggende jaren.

Ander bijzonder nieuws: de toekomst van de B-52 Stratofortress. Van de ooit 744 gebouwde exemplaren vliegen er nog 76. Met nieuwe motoren halen ze mogelijk zelfs de honderd…….

Gecertificeerd: Leonardo Helicopters AW 109 Trekker en Tecnam 2008 JC Mk II.

In aantocht: Airbus Beluga XL transporter en eerste vluchten van de gigantische Chinese AG600 vliegboot en de Bell Helicopter V-280 Valor tiltrotor.

Al even interessant: de herintroductie van de Discovery XL 2 als Discovery Aviation XL 2 Advanced, de verkoop van Diamond Aircraft, CubCrafters betalen met Bitcoins en de lichtgewicht JH Aircraft Corsair replica van de legendarische Vought F4U Corsair.

Industrienieuws: vijf jaar Aircraft Maintenance Netherlands,
‘Fractional Ownership’ bij de Belgische NextGen Aviation Group en het zogenoemde ‘mentored cadet programma van EPST.

In On the Job: meet Merel Meulenbelt. Ze vliegt als First Officer in een Airbus A320 bij een grote Europese lowcost-carrier en heeft Milaan als thuisbasis.

Poster: Viking Air Series 400 Twin Otter. De de Havilland Canada DHC-6 Twin Otter Series 100-300 rolde tussen 1965 en 1988 van de band. In 2007 start het Canadese Viking Air de productie opnieuw op. Tien jaar later werd de honderdste Series 400 afgeleverd. En het toestel verkoopt nog steeds uitstekend, met of zonder drijvers.

Historische vliegtuigen: Cessna Airmaster varianten, de Finse Valtion Lentokonetehdas Pyry trainer, de Poolse RWD 13 driezitter en de Hammer-Hunt HH1 Zipper (de ‘civiele’ U2).

In de rubriek Ongevalsanalyse deze maand het ongevallenjaaroverzicht. De conclusie? Het jaar 2017 was met stip het veiligste vliegjaar sinds 1945!

Als gebruikelijk zijn veel bijdragen voorzien van een videolink en/of een sprankelende slideshow.

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig