Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 10-2018

In deze editie

In Piloot en Vliegtuig Editie 10-2018:  De tijdelijke hereniging van de Australische Vietnam-veteraan David Robson met zijn ‘eigen’ Cessna O-2 van Stichting Postbellum op Teuge Airport en de fotodag van Stichting Vroege Vogels  voor een beperkt aantal luchtvaartliefhebbers. De belangstelling was groot want de door wijlen Geert Jaap Gilles van Mesdag Hasselt opgebouwde vliegtuigcollectie is uniek in zijn soort.

We vliegen deze maand met de nostalgische Fk-14 Le Mans cabrio. Ook vliegen we mee met Ide Gooden die samen met z’n vrouw en twee kleine dochters een ‘rondje Europa’ doet in een Archer II om als piloot voor Mission Aviation Fellowship vlieguren te maken.


On the Job:
Monteur Gerben sleutelt onder meer aan F-16s op Vliegbasis Woensdrecht.

Industrie: Puur elektrisch vliegen blijft voor de commerciële luchtvaart een nog stip aan de horizon. Maar wat zijn dan de motoralternatieven waarover nagedacht of al aan gewerkt wordt? Ook de Russische luchtvaartsector houdt zich hier mee bezig bleek tijdens de tweejaarlijkse Hydroaviation Salon die dit jaar in Gelendzhik aan de Zwarte Zee gehouden werd.

Vliegshows: Luchtvaartdagen Soesterberg en Belgische luchtvaartdagen op vliegbasis Kleine Brogel.

Nieuwe luchtvaartuigen: Verhees D2, Rostec T500 gewasbeschermer, Privateer Amphibian (eerste vlucht), Kosatka 505 E helikopter en Let 410UVP-E20 P drijvervariant.

Uit de oude doos: De Havilland D.H.16, Citroën RE 2 helikopter en Preferred Aircraft PT-3.

Poster: Prachtig staaltje huisvlijt in de vorm van de Van’s RV-4 PH-SUM

Incidentanalyse: Boeing 747-8F van AirBridgeCargo raakt enkele lampen van de baanverlichting tijdens de landing op Amsterdam-Schiphol Airport.

Als gebruikelijk zijn in de digitale editie veel bijdragen voorzien van een videolink en/of een sprankelende slideshow.

Premium artikel

BENT U AL ABONNEE?

» Ik heb een online account en wil graag inloggen
» Ik ben abonnee en wil graag mijn online toegang activeren

Nog geen abonnee? 
Neem dan nu een abonnement op Piloot & Vliegtuig Magazine
en ontvang een PME weekendtas t.w.v. € 79 cadeau!
Abonneer