Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 09-2019

In deze editie

In de september-editie van Piloot en Vliegtuig verslagen van de tweede Dutch Heli Day,de vijftigste editie van de EAA AirVenture in Oskosh en de Royal International Air Tattoo 2019 op de Britse basis Fairford.

We vliegen in deze editie met de bijna gecertificeerde Epic E1000 turboprop en doen verslag van de 29ste zomertoer van Vliegclub Seppe.

Daarnaast de mening van David Ziegler, vice president A&D Industry van Dassault Systèmes die vijf trends bespeurt die de luchtvaart revolutionair zullen gaan veranderen. Ook in Nederland zijn een aantal interessante start-ups actief.

In deze editie tevens de Beech Baron G58 (op de poster), de Vliegmasjien C-Wolf ‘Boeremeisie’, vallen en opstaan met de Iraanse Azita 4 + 2 canard, de zelf te bouwen Sonex Aircraft SubSonex JSX-2T tweezits mini-jet en de razendsnelle Swiss Excellence Airplanes Siren.

Nieuw(s) is ook de Braziliaanse Desaer ATL-100 di de EMB 110 Bandeirante op moet gaan volgen en de certificatie van Embraers Praetor 500 zakenjet. Daarnaast: de (op)start van Air Antwerp , de doorstart van de Dornier Do-328 die weer in productie zal worden genomen en de eerste orders voor de Northrop Grumman Firebird.

Uit de oude doos: de ‘Grande Semaine d’Aviation de la Champagne’ in 1909 en de Convair Model 48 Charger.

In september 2018 was Air Niugini even wereldnieuws toen een Boeing 737-800 NG in het water terecht kwam bij een landingspoging op een eilandje in de Grote Oceaan. Een gewaarschuwd mens telt voor twee zou je denken, maar dat gold niet voor de bemanning bleek uit nader onderzoek.

Meer informatie over een abonnement op Piloot en Vliegtuig Magazine

Bestel dit nummer van Piloot en Vliegtuig Magazine (nr. 9-2019 – septembernummer)

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig