Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 02-2019

In deze editie

In de huidige editie

In de februari 2019 editie van Piloot en Vliegtuig besteden we aandacht aan een relatief nieuw vliegopleidingsfenomeen, de Declared Training Organisation (DTO). We gaan in op de overeenkomsten en de verschillen met de huidige Nederlandse opleidingen voor de kleine luchtvaart.

Tevens zijn we getuige van een bijzondere ambulancevlucht die mogelijk werd gemaakt door de inspanningen van Stichting Ambulancewens en Zeusch Aviation op Lelystad Airport.

Nog meer Nederlands nieuws: Heli Holland. Het bedrijf ontwikkelde zich in de afgelopen decennia van eenmanszaak tot een internationale speler van formaat met een vloot van liefst 23 on- en offshore helikopters.

Andere interessante onderwerpen: de digitale revolutie of Aerospace 4.0 in de luchtvaart(maak)industrie en de onstuitbare opkomst van nieuwe elektromotor aangedreven luchtvaartuigen als de Rolls-Royce Accel, Bell Nexus of VoltAero Cassio 1.

Nieuwe ‘klassiek’ aangedreven vliegtuigen: Aerospace Pegaso 2018, SM-92 TE Praga Alfa turprop, Sherpa Aircraft K650T turboprop en supersonische Boom Overture.

Uit de oude doos: Cessna ontwerpen die de serieproductie niet haalden, de Fieseler FI 97 en de Boeing 747-100.

On the Job: Eric Derks die op latere leeftijd verkeersvlieger wilde worden. Tegen alle verwachtingen in was de reactie op een sollicitatie snel en positief waardoor hun nu als eerste officier vliegt vliegt in een Boeing 757 bij Icelandair.

Militair: Opnieuw afscheid van een Belgische CH-130, de geheimzinnige ‘Rat 55’ en de Sikorsky-Boeing SB>1 Defiant.

Poster: De prachtig gerestaureerde DHC-1 Chipmunk G-APLO van Jacqueline en Piet Luijken.

Ongevalsanalyse: In deze editie het gebruikelijke jaaroverzicht met luchtvaartongevallen in de (grote) burgerluchtvaart waarbij doden te betreuren vielen. Het jaar 2018 zag daarbij een behoorlijke stijging in het aantal vliegtuigongevallen ten opzichte van 2017.

Als gebruikelijk zijn in de digitale editie veel bijdragen voorzien van een videolink en/of een sprankelende slideshow.

Premium artikel

Premium artikel

Dit artikel is speciaal voor Premiumleden én voor abonnees van het magazine Piloot en Vliegtuig.
Je kunt hier inloggen.

Online abonnement

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder lezen?

Voor 5,99 per maand heb jij ook onbeperkt toegang tot alle Premiumberichten op Pilootenvliegtuig.nl

Aanmelden
Lees alles op Premium
Op Pilootenvliegtuig Premium vind je onze beste artikelen. Vernieuwend, spraakmakend en onderzoekend. Hier vind je al het luchtvaartnieuws dat je niet wilt missen.

Gratis voor abonnees?
Abonnees van het magazine Piloot en Vliegtuig lezen gratis alle Premium berichten en ontvangen maandelijks het magazine.

» Ik heb een online account en wil graag inloggen
» Ik ben abonnee en wil graag mijn online toegang activeren

Nog geen abonnee? 
Kies dan nu je abonnement op Piloot & Vliegtuig Magazine!
Neem dan nu een abonnement op Piloot & Vliegtuig Magazine
en ontvang PME Giftbox t.w.v. € 49 cadeau!
Abonneer