Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 02-2019

In deze editie

In de huidige editie

In de februari 2019 editie van Piloot en Vliegtuig besteden we aandacht aan een relatief nieuw vliegopleidingsfenomeen, de Declared Training Organisation (DTO). We gaan in op de overeenkomsten en de verschillen met de huidige Nederlandse opleidingen voor de kleine luchtvaart.

Tevens zijn we getuige van een bijzondere ambulancevlucht die mogelijk werd gemaakt door de inspanningen van Stichting Ambulancewens en Zeusch Aviation op Lelystad Airport.

Nog meer Nederlands nieuws: Heli Holland. Het bedrijf ontwikkelde zich in de afgelopen decennia van eenmanszaak tot een internationale speler van formaat met een vloot van liefst 23 on- en offshore helikopters.

Andere interessante onderwerpen: de digitale revolutie of Aerospace 4.0 in de luchtvaart(maak)industrie en de onstuitbare opkomst van nieuwe elektromotor aangedreven luchtvaartuigen als de Rolls-Royce Accel, Bell Nexus of VoltAero Cassio 1.

Nieuwe ‘klassiek’ aangedreven vliegtuigen: Aerospace Pegaso 2018, SM-92 TE Praga Alfa turprop, Sherpa Aircraft K650T turboprop en supersonische Boom Overture.

Uit de oude doos: Cessna ontwerpen die de serieproductie niet haalden, de Fieseler FI 97 en de Boeing 747-100.

On the Job: Eric Derks die op latere leeftijd verkeersvlieger wilde worden. Tegen alle verwachtingen in was de reactie op een sollicitatie snel en positief waardoor hun nu als eerste officier vliegt vliegt in een Boeing 757 bij Icelandair.

Militair: Opnieuw afscheid van een Belgische CH-130, de geheimzinnige ‘Rat 55’ en de Sikorsky-Boeing SB>1 Defiant.

Poster: De prachtig gerestaureerde DHC-1 Chipmunk G-APLO van Jacqueline en Piet Luijken.

Ongevalsanalyse: In deze editie het gebruikelijke jaaroverzicht met luchtvaartongevallen in de (grote) burgerluchtvaart waarbij doden te betreuren vielen. Het jaar 2018 zag daarbij een behoorlijke stijging in het aantal vliegtuigongevallen ten opzichte van 2017.

Als gebruikelijk zijn in de digitale editie veel bijdragen voorzien van een videolink en/of een sprankelende slideshow.

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig