Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 02-2017

In deze editie

In de februari-editie van Piloot en Vliegtuig aandacht voor de QRA overeenkomst. Bij de QRA (Quick Reaction Alert) overeenkomst wordt het luchtruim boven de Benelux bij een toerbeurt bewaakt door de Belgische en Nederlandse luchtmacht. Ook aan bod de eerste F-16 in de ‘openbare ruimte’.

Eerste vluchten van de Boeing- Saab T-X trainer, Leonardo M345 High Efficiency Trainer en de elektromotor aangedreven Aquinea Volta 1 helikopter. Ook nieuw(s): Garmin G1000 NXI cockpit, Cirrus SR20/22 G6 en de aflevering van de eerste Cirrus SF50 Vision personal jet.

Historische onderwerpen: Manfred von Richthofen (Fokker DR.1), vier vrouwelijke luchtvaartpioniers en de voorlopers van de Chinese Comac C919. Ook de Stampe SV 4-Bis komt voorbij, ditmaal als in kitvorm verkrijgbare MLA replica. Vliegtuigen onder meer: APM Nala en Simba, Azalea Aviation Saberwing en de Russische C-44 Silver Bullet. In lesvlucht vliegen we met een Cabri G2 helikopter naar Noorwegen. Bij On the job spreken we met instructrice Kimberly Doets. En zoals gebruikelijk in elke editie weer een ongevalanalyse, dit keer een terugblik op de ongelukken in 2016, één van de veiligste luchtvaartjaren ooit! Op de middenposter dit keer een foto van de Airbus A320neo.

afbeelding bestel magazine

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig