Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 02-2017

Februari-editie Piloot en Vliegtuig

In deze editie

In de februari-editie van Piloot en Vliegtuig aandacht voor de QRA overeenkomst. Bij de QRA (Quick Reaction Alert) overeenkomst wordt het luchtruim boven de Benelux bij een toerbeurt bewaakt door de Belgische en Nederlandse luchtmacht. Ook aan bod de eerste F-16 in de ‘openbare ruimte’.

Eerste vluchten van de Boeing- Saab T-X trainer, Leonardo M345 High Efficiency Trainer en de elektromotor aangedreven Aquinea Volta 1 helikopter. Ook nieuw(s): Garmin G1000 NXI cockpit, Cirrus SR20/22 G6 en de aflevering van de eerste Cirrus SF50 Vision personal jet.

Historische onderwerpen: Manfred von Richthofen (Fokker DR.1), vier vrouwelijke luchtvaartpioniers en de voorlopers van de Chinese Comac C919. Ook de Stampe SV 4-Bis komt voorbij, ditmaal als in kitvorm verkrijgbare MLA replica. Vliegtuigen onder meer: APM Nala en Simba, Azalea Aviation Saberwing en de Russische C-44 Silver Bullet. In lesvlucht vliegen we met een Cabri G2 helikopter naar Noorwegen. Bij On the job spreken we met instructrice Kimberly Doets. En zoals gebruikelijk in elke editie weer een ongevalanalyse, dit keer een terugblik op de ongelukken in 2016, één van de veiligste luchtvaartjaren ooit! Op de middenposter dit keer een foto van de Airbus A320neo.

afbeelding bestel magazine

Premium artikel

AL ABONNEE?

» Ik heb een online account en wil inloggen
» Ik ben abonnee en wil graag mijn online toegang activeren

Nog geen abonnee? 
Neem dan nu een abonnement op Piloot & Vliegtuig Magazine
en ontvang een PME weekendtas t.w.v. € 79 cadeau!


Abonneer