Bedrijf

Contactinformatie Vliegtuigonderhoud voor havisten (flex-opleiding) niveau 4 BOL

Adres
Opaallaan 25
Hoofddorp
Nederland
Website
www.luchtvaartopleiding.nl

Algemene informatie
Heb je je havo-diploma gehaald en wil je graag verder in de luchtvaarttechniek? Wil je daarbij zowel theoretisch als praktisch aan de slag en twijfel je tussen mbo en hbo? Ben je een denker die graag met zijn handen wil werken en niet achter een bureau wil zitten? Je wordt opgeleid tot specialist in de luchtvaarttechniek, zowel in de mechanica als in de avionica. Je test, repareert en onderhoudt vliegtuigen en vliegtuigsystemen. Je werkt zowel aan de mechanische, pneumatische en hydraulische onderdelen, als aan elektronische systemen. Dat is heel nauwkeurig werk, waarbij je altijd de regels moet volgen. Je werkt zelfstandig en je bent deels verantwoordelijk voor je eigen werkzaamheden.

Vakken
Op school leer je alles over vliegtuigtechniek, inclusief de elektrotechniek. Je wordt opgeleid tot specialist, maar je leert ook hoe je leiding kunt geven aan anderen. Ook ga je stage lopen om toe te passen wat je hebt geleerd. Zo leer je het vak echt in de praktijk. Tijdens de opleiding krijg je de mogelijkheid om PART-66 certificaten te behalen.

Toelatingseisen
Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je voldoen aan de volgende eisen:
– Havo-diploma
– Voldoende voor wiskunde B en natuurkunde

Toekomstmogelijkheden
Na je opleiding kun je aan de slag bij grotere bedrijven die het onderhoud doen aan vliegtuigen of vliegtuigonderdelen. Vaak zitten die bedrijven op of vlakbij een vliegveld. Je werkt aan de buitenkant, de cabine en de cockpit van vliegtuigen. Of je doet heel specialistisch werk in een werkplaats die ernaast ligt.

Duur van de opleiding
De opleiding duurt 3 jaar.

Waar
MBO College Airport
Opaallaan 25, Hoofddorp