Bedrijf

Contactinformatie Vliegtuigbouw / Samenbouwer / Plaat & Kunststofbewerker – Niveau 2 BBL

Adres
Fokker Aerostructures - Da Vinci College - Alfa College.

Algemene informatie
Heb je technisch inzicht en hou je van vliegtuigen? Dan is vliegtuigbouw wellicht iets voor jou! Je gaat tijdens de opleiding bezig met metaalbewerking, elektrotechniek en luchtvaarttechniek. Specialiseren kan als vliegtuigbouwer metaal of als plaat- en
kunststofbewerker. Als vliegtuigbouwer bouw je mee aan onderdelen, zet je vliegtuigonderdelen in elkaar en repareer je onderdelen van vliegtuigen. Hiervoor lees je werktekeningen en gebruik je speciale technieken.

Vakken
Vakken die je volgt zijn bijvoorbeeld theorie over materialen, algemene vliegtechniek, constructieleer en tekeningen lezen. Maar ook vakken als informatica, engels en communicatieve vaardigheden zitten in je pakket. Tijdens de praktijklessen breng je het geleerde in de praktijk.
Je volgt 1 dag in de week theorieles. Deze lessen worden verzorgd door het Da Vinci College in Dordrecht of door het Alfa College in Hoogeveen, afhankelijk van waar jij de opleiding volgt.

Toelatingseisen
Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je voldoen aan een van de volgende eisen:

  • Een vmbo-diploma met de vakken wis- en natuurkunde
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
  • Diploma entreeopleiding

Toekomstmogelijkheden
Na de opleiding kun je aan de slag bij bedrijven die onderdelen leveren voor de vliegtuigindustrie of voor luchtvaartmaatschappijen.

Duur van de opleiding
De opleiding duurt 2 jaar.

Waar
Fokker Aerostructures (bedrijfsopleiding) in combinatie met Da Vinci College of Alfa College.