Bedrijf

Contactinformatie Vliegtuigbouw (Samenbouwer / Plaat & Kunststofbewerker) – Niveau 2 BBL

Adres
Fokker Aerostructures - Da Vinci College - Alfa College.

Algemene informatie
Heb je technisch inzicht en hou je van vliegtuigen? Dan is vliegtuigbouw wellicht iets voor jou! Je gaat tijdens de opleiding bezig met metaalbewerking, elektrotechniek en luchtvaarttechniek. Specialiseren kan als vliegtuigbouwer metaal of als plaat- en kunststofbewerker. Als vliegtuigbouwer bouw je mee aan onderdelen, zet je vliegtuigonderdelen in elkaar en repareer je onderdelen van vliegtuigen. Hiervoor lees je werktekeningen en gebruik je speciale technieken.

Vakken
In de praktijklessen leer je de vereiste kennis, vaardigheden en werkhouding voor het vak. Je leert verschillende technieken op het gebied van airodynamica, je leert samen te werken en veilig te werken en je leert je vakkennis op peil te houden. De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.
Je volgt 1 dag in de week theorieles. Deze lessen worden verzorgd door het Da Vinci College in Dordrecht of door het Alfa College in Hoogeveen, afhankelijk van waar jij de opleiding volgt.

Toelatingseisen
Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je voldoen aan een van de volgende eisen:

  • Een vmbo-diploma – Basis
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
  • Diploma entreeopleiding

Toekomstmogelijkheden
Na de opleiding kun je aan de slag bij bedrijven die onderdelen leveren voor de vliegtuigindustrie of voor luchtvaartmaatschappijen.

Duur van de opleiding
De opleiding duurt 2 jaar.

Waar
GKN Fokker Aerostructures (bedrijfsopleiding) in combinatie met Da Vinci College of Alfa College.