Bedrijf

Contactinformatie Transavia Airline Pilot Program

Adres
Piet Guillonardweg 15
1117 EE Schiphol
Website
http://jobs.transavia.com/nl-NL/mpl-opleiding/
E-mail
recruitment@transavia.com

Onze eigen pilotenopleiding is er voor vrouwen en mannen die een sprankeling in hun ogen krijgen als het over vliegen gaat. Enthousiastelingen die weten welke verantwoordelijkheden horen bij het vak van piloot en die graag onderdeel uit willen maken van onze groene Transavia-familie. Vriendelijk, verantwoordelijk, daadkrachtig en bevlogen zijn de woorden die onze mensen het beste omschrijven. Betrokken collega’s die elkaar weten te vinden en voor wie een goede balans tussen werk en privé belangrijk is.

Sinds 2019 biedt Transavia mensen de kans om hun Multi-Crew Pilot License (MPL) brevet te halen. Kandidaten die deze beroepsopleiding met succes afronden kunnen daarna bij Transavia aan de slag.

Op dit moment werken er bij Transavia zo’n 650 piloten.

We verwachten de komende jaren nieuwe piloten op te gaan leiden. Hiermee verzekeren wij ons in de toekomst van voldoende gekwalificeerde mensen die onze gasten aan boord veilig naar hun bestemming brengen. De opleiding vindt volledig plaats in Nederland, op verschillende locaties, denk hierbij aan Luchthaven Lelystad, Utrecht en Schiphol-Oost.

De opleiding is opgebouwd uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. De eerste maanden volg je klassikale theorie op luchthaven Lelystad Airport. Nadat je de theorieonderdelen hebt behaald, in totaal 14 theorievakken, wordt gestart met het praktijkgedeelte.

Dit praktijkgedeelte bestaat uit 4 fases. In deze verschillende fases maak je, als het goed is, een grote leercurve door. Je begint met het vliegen in de praktijk en na 60 uur in een vliegtuig leren wij je de kneepjes van het vak en alle systemen van de Boeing 737 in de Simulator. Na ongeveer 22 maanden ga je voor het eerst een aantal start en landingen maken in een echte Boeing 737 en start je line training, wanneer je dat allemaal met succes afrond ben je gekwalificeerd als First Officer bij Transavia.

Transavia wil dat iedere kandidaat die graag verkeersvlieger wil worden dit ook zou moeten kunnen realiseren. Transavia zoekt niet voor niets vriendelijke en bevlogen mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je moet je dromen kunnen najagen en ons airline pilot program geeft jou die mogelijkheid. De kosten voor de opleiding zijn dan ook significant lager dan die van andere vliegopleidingen. Als kandidaat betaal je € 61.000,-. Dit bedrag is exclusief accommodatie, reiskosten, eten en drinken. Aanvullend doet Transavia een bijdrage  van € 25.000,- voor de kosten van de Type-Rating, aircrafttraining e.d.

Wij zijn op zoek naar vriendelijke, gemotiveerde kandidaten met doorzettingsvermogen en daadkracht. Maar ook met de nodige zelfkennis en zelfvertrouwen om deze opleiding succesvol af te ronden!

Een ticket voor onze vliegopleiding vraagt om een goede basis, waaronder:

  • Minimaal een Havo-diploma met Wiskunde en Engels, of je hebt een 4-jarige hbo-opleiding afgerond.
  • Een geldig EU-paspoort;
  • Goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal;
  • Minimaal 18 jaar;
  • Geen strafblad, minimaal 1.58 en maximaal 1.95 en een oogsterkte  tot -6 en +5

Ben je enthousiast over ons airline pilot program en wil je meer informatie dan kan dat via onze website. Hier vind je ook informatie van andere kandidaten die hun verhaal vertellen.

Op onze website vind je ook alle informatie ten aanzien van het werving- en selectieproces voor instoom in ons programma. Houd onze website dan ook goed in de gaten.

Transavia Airline Pilot Program
Piet Guillonardweg 15
1117 EE Schiphol
recruitment@transavia.com
https://jobs.transavia.com/nl-NL/mpl-opleiding/