Bedrijf

Sky Unlimited

Contactinformatie Sky Unlimited

Adres
Lindberghstraat 4
7903 BN Hoogeveen-Vliegveld
Website
www.skyunltd.com
E-mail
hemink@skyunltd.com

Op het vriendelijke en groene vliegveld Luchtsportcentrum Hoogeveen is vliegschool (ATO) Sky Unlimited gevestigd. Zij huizen in een zeer opmerkelijke en grote (ruim 1500 m2) monumentale hangaar, welke oorspronkelijk in 1934 op vliegveld Ypenburg is gebouwd als onderkomen voor vliegtuigbouwer Fokker. Rond het jaar 2000 is deze verhuisd naar vliegveld Hoogeveen.

Bedrijfsprofiel Sky Unlimited

Sky Unlimited is opgericht in 1994 door Willem Hemink als specialist in consultancy en training voor defensie en luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast verzorgen ze ferry- en testvluchten en helpen ze maatschappijen in de zoektocht naar geschikte piloten. Dit allemaal op militaire en/of verkeersvliegtuigen, echter door een grote voorliefde voor de general aviation is in 2013 een PPL(A) opleiding aan de bedrijfserkenning toegevoegd. Voor de opleiding van prive piloten wordt gebruikt gemaakt van Cessna vliegtuigen. Willem hierover: ” Cessna vliegtuigen beschikken over bewezen techniek en zijn robuust en vergevingsgezind. Er is vrijwel geen vliegveld op de wereld waar je ze niet aantreft. Daarmee vormen ze een goede basis voor de pilotenopleiding. Binnen Sky Unlimited hebben we een professioneel en gezellig team van instructeurs, waardoor een laagdrempelige maar toch kwalitatieve opleiding in combinatie met plezier gewaarborgd is”. De Cessna’s alsmede een MLA (van het type FK9) worden overigens ook te huur aangeboden.

Naast het verzorgen van type-rating- en prive piloten opleidingen binnen de ATO staan er in de nabije toekomst behoorlijk wat (nieuwe) activiteiten op de agenda. Zo proberen we in het voorjaar van 2016 diverse instructeursopleidingen gecertificeerd te hebben. Head of Training Jos Linders, in het dagelijks leven verkeersvlieger, hierover: ”Wet- en regelgeving voor de luchtvaart worden steeds complexer, en dat vormt een belemmering voor vele vliegscholen waardoor ze afhaken. Daar onze teamleden werkzaam zijn binnen de commerciële luchtvaart hebben wij veel kennis en ervaring op dit gebied in huis. Die wenden we aan om onze activiteiten gestaag uit te breiden zoals de instructeur opleidingen, maar ook LAPL, SEP en wellicht IR en CPL”. In het voorjaar starten er ook een aantal interessante cursussen op gebied van wet- en regelgeving voor (training-) organisaties en professionals, zoals compliance management, safety management, auditing en PART 145 en PART M voor onderhoudsorganisaties. Deze cursussen verhelderen met name de EASA wet- en regelgeving en hoe er in de dagelijkse praktijk mee om te gaan, zeer interessant voor bijvoorbeeld postholders zoals compliance- en training managers. Willem is ook betrokken bij het verzorgen van aerobatic opleidingen op een Extra aerobaticvliegtuig. Deze vinden in Duitsland plaats, maar bij voldoende belangstelling kunnen deze ook op Hoogeveen gegeven worden. Willem hierover:
” Jaarlijks vinden er vele ongevallen plaats omdat met name verkeersvliegers de basis van het vliegen niet (meer) beheersen. Gelukkig is dit door de industrie opgepakt en worden cursussen hiervoor binnenkort verplicht. Ik heb dat vele jaren geleden al zien aankomen en hierin geïnvesteerd, waardoor we deze cursussen kunnen aanbieden”.
De hangaar biedt vele mogelijkheden. Zo verhuurt Sky Unlimited stallingruimte aan vliegtuigeigenaren en kan er onderhoud aan vliegtuigen worden gepleegd. Willem heeft een aantal vliegtuigen zelf gebouwd en wil ook bouwers van vliegtuigen faciliteren en begeleiden. Een aantal eigenaren heeft recent reeds de weg naar het gezellige vliegveld gevonden en hun vliegtuigen en projecten naar Hoogeveen verhuisd.

Daarnaast verzorgt Sky Unlimited voor 2 duitse ondernemingen de gehele operatie voor hun Piper Meridian privevliegtuig. Met dit toestel worden de diverse vestigingen en klanten door geheel Europa met elkaar verbonden, waarbij veelal erg dicht bij de klant kan worden geland vanwege de flexibiliteit die dit vliegtuig biedt. Zo kan de directie vanuit het hoofdkantoor bijvoorbeeld de vestiging in Florence en die nabij Budapest bezoeken en zijn ze dezelfde avond weer thuis.

Kortom, Sky Unlimited is een veelzijdig bedrijf waar u terecht kunt met al uw wensen op vlieggebied. Mocht u interesse of vragen hebben dan horen we het graag.