Bedrijf

Contactinformatie Heli Holland Training

Adres
Flamingoweg 18
8218 NW Lelystad Airport
Nederland
Telefoonnummer
+31 (0) 320 28 86 54
Website
www.heliholland.nl
E-mail
info@heliholland.nl

Heli Holland: De Vliegschool

HISTORIE

In 1988 is besloten door Heli Holland om de vliegopleiding in eigen hand te gaan nemen door een gemis aan een goede en betaalbare helikopter-vliegopleiding in Nederland en de ons omringende landen.
We zijn begonnen vanuit een hangaar op vliegveld Lelystad, waar vliegopleiding op de Hughes 300 werd gegeven aan beginnende helikoptervliegers. Aangezien de commerciële vluchten een enorme omvang kregen, werd de vloot van Heli Holland ieder jaar aanzienlijk uitgebreid. Met de expansie van Heli Holland Airservice, namen de types voor de helikopteropleiding ook toe. Inmiddels worden er type opleidingen aangeboden op elk type helikopter van de Heli Holland-vloot.

DE TYPES

Onze vliegschool biedt praktijkopleiding op zuigermotorhelikopters, turbinemotorhelikopters en tweemotorige IFR helikopters.
De volgende helikopters types zijn beschikbaar: Schweizer 269 en Schweizer 330, Bell 206 Jetranger & Longranger, Eurocopter EC120 en EC130, AS355 en Offshore EC155B1 en H175.

Onze vliegschool is ATO erkend volgens de eisen van EASA voor het geven van PPL-CPL-IR-FI-ME-SE- vliegopleidingen.

Na het behalen van het PPL stromen de studenten door naar het CPL incl. piston engine + turbine rating. Daarna volgt de Instrument Rating.

INSTRUCTIE

Naast de opleiding voor een startende vlieger beschikt de trainingsschool ook over de erkenning voor het geven van instructeuropleidingen.

Vooral de opleiding voor Flight Instructor is de laatste jaren door de luchtmacht en de marine veelvuldig gebruikt voor het opleiden van hun nieuwe instructeurs. Dit is niet de enige instructeuropleiding die gegeven wordt, ook de opleiding voor Type Rating Instructor en Instrument Rating Instructor wordt door onze vliegschool verzorgd.

De instructeurs van Heli Holland zijn van verschillende pluimage: sommige hebben een militaire achtergrond, anderen een civiele, en ook een combinatie daarvan bestaat bij ons. Deze gezonde mix verhoogt de kwaliteit van onze opleiding en vormt all-round-vliegers die niet alleen geleerd hebben te vliegen, maar ook geleerd hebben de klant op correcte wijze te bedienen.

FLIGHT SIMULATOR

Om het trainingsaanbod beter te laten aansluiten op de praktijk trainingen heeft Heli Holland een volledig EASA gecertificeerde flight simulator (FNPT2) in gebruik voor m.n. de Instrument Rating. Ervaring sinds 1988 ruim 257 beroepsvliegers met baan opgeleid.
Concluderend kunnen we stellen dat de vliegschool van Heli Holland één van de meest uitgebreide in Europa is. Dit heeft ten gevolge dat er veel animo is van studenten uit de ons omringende landen die vooral de typeratings, de instrument rating en de instructeursopleiding willen volgen.

Heli Holland
Flamingoweg 18
8218 NW Lelystad Airport
Telefoon +31 (0) 320 28 86 54
E-mail info@heliholland.nl
Website www.heliholland.nl