Bedrijf

Contactinformatie Flight Academy Breda

Adres
Bredasebaan 3
4744 RZ Bosschenhoofd
Nederland
Telefoonnummer
0165-318167
Website
www.ikwilpilootworden.nl
E-mail
info@breda-aviation.nl

Flight Academy Breda en NextLevel Pilots uit Lelystad werken sinds januari 2022 samen aan een betaalbare kwaliteitsopleiding. Maar elk verzorgt daarbij een wezenlijk ander gedeelte van de opleiding tot verkeersvlieger. Beide  luchtvaartopleidingen zijn door de Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) officieel erkend als ATO (Approved Training Organisation) en voldoen daardoor aan de hoogste Europese opleidingseisen.

Gefaseerd modulair traject

De voordelen van de samenwerking blijken volgens beiden al tijdens de selectieprocedure. Door Flight Academy Breda en NextLevel Pilots worden vier verschillende toelatingstoetsen gedaan om aspirant-vliegers een goed advies te kunnen geven. Karel Jansson van NextLevel Pilots: “We kijken daarbij niet alleen naar de theoretische capaciteiten, maar ook naar de persoonlijkheid en naar de aanleg van de student voor het vliegen. En er wordt scherp gekeken naar alle negen EASA (Europese luchtvaartorganisatie) competenties, die vóór de start van de opleiding stuk voor stuk worden beoordeeld door ervaren instructeurs. Zo wordt een echte vlucht uitgevoerd én wordt in een professionele Boeing 737 full-flight simulator gekeken of er sprake is van voldoende vliegaanleg en ‘airmanship'”.

Familiebedrijf
Flight Academy Breda is onderdeel van Breda Aviation en biedt onder leiding van Marcia en Herman Hendriks als kwaliteitsgericht familiebedrijf al dertig jaar succesvol een veelzijdig aanbod aan vliegopleidingen. Zo worden onder andere de opleidingen tot sportvlieger, beroepsvlieger en vlieginstructeur aangeboden. Het overgrote deel van de beroepsvliegers kiest na hun opleiding voor een baan bij een gerenommeerde airline. “Sinds 2022 mag Breda Aviation ook de opleiding tot examinator (Flight Examiner) verzorgen”, zegt Herman Hendriks. “We zijn de enige Nederlandse ATO die dit ook voor externe klanten aanbiedt. Daarnaast worden trainingen verzorgd voor bevoegd-verklaringen, hernieuwde afgiftes van brevetten, profchecks en examens”.

Modulair traject
Bij de Flight Academy Breda ligt tijdens de opleiding tot verkeersvlieger de nadruk op een gefaseerd modulair traject; via de theorie naar het privébrevet (PPL), vervolgens naar het commerciële brevet (CPL) en uiteindelijk naar de Airline Transport Pilots Licence (ATPL).”Deze modulaire dagopleiding heeft veel voordelen”, zegt Marcia Hendriks. “Want de financiële risico’s worden geminimaliseerd en de theorie- en praktijkopleiding gaan hand in hand. Mocht tijdens de opleiding, om wat voor reden dan ook, de koers moeten worden gewijzigd, dan hoeft niet de hele opleidingssom te worden voldaan, omdat de training per module wordt betaald. We werken bovendien met kleine klassen. Daardoor is er sprake van veel individuele aandacht voor studenten. Ook wordt gezorgd voor een gezonde mix tussen oudere en jongere studenten. En dat is een heel belangrijk leergegeven!”

Aanrader
NextLevel Pilots is een in 2010 opgerichte ‘door-vliegers-voor-vliegers’ organisatie. De instructeurs vliegen zelf actief bij een airline en kennen de markt door en door. De trainingen worden aangeboden tegen kostprijs. Jansson:”In de afgelopen twaalf jaar zijn de trainingen steeds verder verfijnd. Alle modules worden waar nodig aangepast op de individuele trainingsbehoefte van iedere kandidaat. Omdat NextLevel Pilots zowel de zogenoemde Soft-skills als hard-skills aanbiedt, hebben deze trainingen toegevoegde waarde voor zowel de aspirant-vlieger als voor de ervaren gezagvoerder”.
Aanvullend op deze opleiding is de training door NextLevel Pilots. Jansson:”Een aanrader voor elke aspirant-vlieger die een (nieuwe) baan zoekt. Want de door NextLevel Pilots gehanteerde opleidingsmethodiek heeft zich in de afgelopen twaalf jaar meer dan bewezen. De aangeboden ‘soft-skills’ en de ‘hard-skills’ trainingen hebben al meer dan 800 low-time vliegers (vaak vers van de vliegschool) geholpen bij het vinden van een baan in de cockpit.
De studenten van Flight Academy Breda krijgen bij NextLevel niet alleen een deel van hun voorselectie, ook de soft-skills training (op locatie Breda!) en de volledige APS-MCC bij NextLevel Pilots zitten in het opleidingsprogramma. De opleiding bij Flight Academy Breda start twee keer per jaar, de eerstvolgende in maart 2023.

Flight Academy Breda
Bredasebaan 3
4744 RZ
Bosschenhoofd
0165-318167
info@breda-aviation.nl
www.ikwilpilootworden.nl