Bedrijf

Contactinformatie Executive Flight Academy B.V.

Adres
Apollovlinderlaan 13
5641 BJ Eindhoven
Telefoonnummer
+31 (0)85-7856165
Website
https://www.executiveflight.nl/
E-mail
info@executiveflight.nl

ExecutiveFlight Academy B.V. (EFA) biedt voordelige en hyperflexibele discount vliegopleidingen aan. Zo kost een ATPL verkeersvliegersopleiding bij EFA rond de 56.000,- en een PPL opleiding voor privépiloot slechts 11.000,- euro. EFA heeft 50 studenten en 10 vlieginstructeurs. Het bedrijf is opgericht in 2001 en gevestigd in Eindhoven, Breda Airport en in Meer (B). Wij zijn uiteraard erkend door ILENT en het CRKBO als erkende vliegopleidingsinstelling.

ExecutiveFlight, de andere vliegschool voor mensen die nadenken. ‘Vliegtuigopleidingen kunnen anders en vooral veel voordeliger en flexiber’

Wat zijn de specifieke voordelen van het halen van een vliegbrevet bij ExecutiveFlight?

 • Discount prijsniveau. Wij voeren een ‘Ryanair’ strategie. Zie de “Waarom ons?” pagina op onze website om te zien hoe we dit klaarspelen.
 • De laagste examenkosten in de Benelux. Bij EFA kosten ALLE PPL theorie examens samen slechts 122,- Euro en ALLE ATPL theorie examens samen slechts 473,- Euro
 • De meest voordelige online ATPL verkeersvliegers theorieopleiding van de Benelux: 2450,- Euro. Met als bijkomend voordeel, onze online brush-up in de avonduren, dat scheelt je vele weken vrij nemen van je werk met bijbehorende reis-en verblijfskosten.
 • Pay as you go. Je zit nooit vast aan de hele pilotenopleiding of dikke contracten met torenhoge leningen.
 • Geen BTW. EFA is een erkende onderwijsinstelling.
 • Kwaliteit. Bij EFA krijg je een echt Europese opleiding waarbij je ervaring opdoet in soms lastige weersomstandigheden op tal van verschillende vliegvelden in Nederland, Belgie, Frankrijk, Spanje en Hongarije. Dit betaalt zich overigens ook direct uit in de kosten van het geheel. Het Instructeurscorps bestaat uit (zeer) ervaren piloten met uitstekende didactische vaardigheden.
 • Flexibiliteit. Je kunt bij EFA op elk moment starten met de vlieglessen. Dus je kunt altijd in- of uitstromen. Ook houden wij rekening met je beschikbaarheid en je maandelijkse budget. Ideaal om je vliegopleiding te combineren met werk en gezin.
 • Individuele aandacht. Je bepaalt je eigen tempo en je geeft aan wanneer je wilt vliegen, briefen of theorieles wilt volgen. Dit kan dus fulltime klassikaal, alleen in het weekend of in de avonduren. EFA is 24/7 open for business! Je mag je zo veel online of thuis studeren als je wilt terwijl we je uitsluitend daar helpen waar nodig. Uiteraard zijn er voor studenten ook alle mogelijkheden voor klassikaal onderwijs op maat
 • Locaties in binnen- en buitenland. Onze trainingsfaciliteiten zijn gevestigd op rustige, voordelige internationale (IFR) vliegvelden in binnen- en buitenland. Dit is van onschatbare waarde gebleken om professionele vliegprocedures, instrument/nachtvliegen en radiotelefonie aan te leren in een wisselende internationale setting.

NOG EVEN IETS OVER BAANGARANTIES EN DE GEVESTIGDE NAMEN…

 • Vrijwel alle baangaranties blijken boterzacht. Denk even mee; geen enkele airline weet hoe hun job market er over 2 jaar uitziet en niemand weet wie jij bent en hoe je vliegt bij de aanvang van je opleiding. Lees alle overeenkomsten nog eens even kritisch door.
 • De major flag carriers waren veelal al technisch failliet voor COVID, en de wedstrijd is al lang gewonnen door de low-cost carriers, en die nemen geen vliegschool aan maar jou! Uitsluitend wie jij bent als persoon, en hoe jij vliegt telt voor de recruiters! Google even op ‘rechtszaken baangarantie vliegscholen’ en op ‘rechtszaken pilotenleningen’ en wise-up.

HET TEAM
Jaap van Vliet
Zeer ervaren verkeersvlieger bij TUI en PPL, CPL, Deputy Head of Training, Night- en Senior (Instrument) instructor
Piet Luijken
Zeer ervaren KLM 777 Captain en Classic Aircraft pilot en PPL, CPL, Night- en (Senior) Instrument instructor
Koen Derks
Managing-Director EFA, frozen ATPL-er, Chief Theoretical Knowledge Instructor en Flight Instructor PPL
Ahment Tasgin
Office Manager EFA, ATPL student, PPL houder
Henry Blommers
Aandeelhouder, Head of Training, FII, part 945, PPL, CPL, Night, Instrument en Senior Multi-Engine Instructor
Alexandra Nieuwenhuis
Flight Instructor PPL, frozen ATPL-er, Theoretical Knowledge Instructor
Brecht Spitaels
Flight Instructor PPL, frozen ATPL-er
Bart Vancoppenolle
Heli-piloot Search & Rescue Noordzee en tevens fixed wing Flight Instructor PPL
John van der Weele
Zeer ervaren Dash-8 Captain en PPL, CPL, Night- en (Senior) Instrument instructor
Robbert Rimmelzwaan
Pal-V Vliegende auto & Gyrocopter instructor en Flight Instructor part 945, PPL, CPL, Night, frozen ATPL-er

Executive Flight Academy B.V.
Apollovlinderlaan 13
5641 BJ Eindhoven
+31 (0)85-7856165
+31 (0)6-42195862
info@executiveflight.nl
www.executiveflight.nl