Bedrijf

Contactinformatie EPST – European Pilot Selection & Training

Adres
Westkanaaldijk 5-11
3542 DA UTRECHT
Nederland
Telefoonnummer
+31 30 23 83 232
Faxnummer
+31 30 24 13 354
Website
www.epst.nl

EPST verzorgt een volledige opleiding tot verkeersvlieger. Het doel van de EPST-opleiding is om onze studenten na de opleiding de beste kansen te bieden op plaatsing bij een grote luchtvaartmaatschappij als piloot op een jet.

Het middel om dit te bereiken is het opleidingsprogramma van EPST dat tot in het kleinste detail is uitgewerkt. Na het succesvol afronden van onze opleiding volgt plaatsing bij een mondiale luchtvaartmaatschappij op een moderne jet zoals een Boeing of Airbus.

SELECTIE
Om aan het trainingsprogramma deel te kunnen nemen, moet je eerst succesvol een volledige selectieprocedure doorlopen. Fase 1 bestaat uit een COMPASS-vliegaanlegtest, een psychometrische test, een test Engels voor Aviation, een “Verbal Reasoning” test en een technisch inzichttest. De uitslag van deze test is direct beschikbaar en wordt gelijk met je besproken. In Fase 2 ga je samen met de selecteurs de simulator in. In deze belangrijke test wordt er gekeken of je snel nieuwe kennis kunt opnemen, maar test ook je coördinatievermogen en behendigheid. Je doorloopt na Fase 2 altijd Fase 3. In die fase wordt je op ons selectiecentrum in Utrecht uitgenodigd voor een volledige selectiedag. De dag begint met een rekenkundige test en verder zijn er verschillende groepsactiviteiten. Bovendien is er een persoonlijk gesprek met de leden van het selectieteam. De definitieve beslissing wordt door een “Management Review Board” genomen. Het eindresultaat, of je wel of niet de opleiding in mag, hoor je binnen 1 werkdag.

LEREN VLIEGEN
Bij EPST leiden we niet op voor een brevet, maar voor het werken bij een airline. Daarom vindt de geïntegreerde praktijkopleiding buiten de deur plaats. EPST werkt samen met een gerenommeerde opleider in Noorwegen en in Portugal. OSM Aviation Academy gebruikt de vliegomstandigheden in Noorwegen en L3 Airline Academy gebruikt de vliegomstandigheden in Portugal om het vlieggedeelte van de opleiding efficiënt te kunnen uitvoeren. Tijdens dit verblijf volgt EPST de studenten op de voet via een mentor en heeft het toegang tot alle dossiers en de resultaten die worden behaald. Op die manier worden niet alleen de vorderingen op het gebied van theorie en vliegen bijgehouden, maar wordt ook de mate van professionaliteit nauwlettend gemonitord.

HET ECHTE VAK
Na achttien maanden keer je terug naar Nederland. Je volgt dan bij EPST in Utrecht een zogeheten Airline Jet Foundation Course (AJFC) met een geïntegreerde MultiCrew Co-operation (MCC) course. Samenwerking in de cockpit volgens de normen van een airline staan daarbij centraal. Hier ga je het vak van verkeersvlieger echt leren. Je verblijft 48 inspannende uren in de simulator van een moderne Boeing 737NG waarbij je als onderdeel van een cockpitbemanning alle operationele kneepjes van het samenwerken onder de knie leert krijgen.

FINANCIERBAARHEID EENVOUDIGER
Voor het financieren van het trainingsprogramma werkt EPST momenteel samen met het financieel adviesbureau Flight Finance. Zij zullen met je contact opnemen, zodra je de EPST selectie succesvol hebt afgerond. De focus zal liggen op het verantwoord kunnen financieren van de student waarbij er een grote rol voor de ouders en of verzorgers weggelegd zal zijn. Daarnaast zal EPST in samenwerking met partners uitgebreid en voor iedereen op maat voorlichting geven aan de kandidaten over het traject, ook nadat de opleiding is voltooid en een baan als piloot is verkregen. Dit is mogelijk omdat EPST sinds kort een nieuw en voordeligere opleidingsprogramma bij L3 Airline Academy in Portugal aanbiedt.

TOT SLOT

De opleiding bij EPST is beschikbaar voor zorgvuldig geselecteerde kandidaten. EPST heeft zichzelf voor een plaatsingsverplichting gesteld. Ook daardoor onderscheiden we ons van andere opleidingen. Onze selectiemethode is zo goed en betrouwbaar dat EPST het financiële opleidingsrisico volledig voor haar rekening durft te nemen. Wie buiten eigen schuld afvalt, kan terugvallen op de EPST Garantie.

European Pilot Selection & Training
Westkanaaldijk 5-11
3542 DA Utrecht
telefoon +31 30 23 83 232
e-mail info@epst.nl
website www.epst.nl