Bedrijf

Contactinformatie EPST – European Pilot Selection & Training

Adres
Westkanaaldijk 5-11
3542 DA UTRECHT
Nederland
Telefoonnummer
+31 30 23 83 232
Website
www.epst.nl
E-mail
info@epst.nl

EPST verzorgt een volledige opleiding tot verkeersvlieger. Het doel van de EPST-opleiding is om onze studenten na de opleiding de beste kansen te bieden op plaatsing bij een grote luchtvaartmaatschappij als piloot op een jet.

DROOM JIJ ERVAN ALS PILOOT DE HELE WERELD OVER TE VLIEGEN?

Selectieprocedure
Wil je piloot worden en de EPST vliegopleiding volgen? Dan moet je eerst succesvol een volledige selectieprocedure doorlopen en gaan we kijken naar jouw vaardigheden en of je aanleg hebt om verkeersvlieger te worden. Hiervoor doen we een aantal tests bij EPST, die in verschillende fases plaatsvinden. Zo testen we bijvoorbeeld in een simulator wat jouw capaciteit is om snel nieuwe kennis op te nemen. Ook kijken we in groepsopdrachten naar jouw persoonlijkheid en of jij over de juiste eigenschappen beschikt om gezagvoerder te kunnen worden. Worden alle tests succesvol doorlopen, dan volgt nog een medische keuring. Iedere (toekomstige) piloot dient een geldig medisch keuringscertificaat te bezitten. Hierna word je toegelaten tot de opleiding en kun je beginnen aan onze opleiding tot verkeersvlieger.

Leren vliegen
Bij EPST leiden we niet alleen op voor een brevet, maar ook voor het werken bij een airline. Daarom vindt de geïntegreerde praktijkopleiding buiten de deur plaats. Je verblijft 18 maanden bij onze partnerschool in het buitenland om daar jouw vliegbrevet te halen. Je leert niet alleen theorie, maar ervaart ook meteen de praktijk. Daarbij zorgt het zelfstandig leven en studeren in het buitenland ervoor dat je een grote persoonlijke ontwikkeling doormaakt. Je bent straks een enorme ervaring rijker.

Leren samenwerken
Na de basisvliegopleiding volgt in Nederland bij EPST de Airline Jet Foundation Course. Deze geavanceerde cursus, afgekort AJFC, bereid studenten voor op het succesvol afronden van een Jet Type Rating bij een luchtvaartmaatschappij. Je leert hier samen te werken in een cockpit en hoe te handelen in situaties die je als verkeersvlieger kunt tegenkomen. EPST werkt alleen met ervaren piloten die jou vanuit hun praktijkervaring kunnen leren wat erbij komt kijken om te werken volgens de normen van de professionele luchtvaart. Samen krijgen jullie alle passagiers veilig op hun bestemming!

Financiering
Opgeleid worden tot piloot vereist naast hard werken ook een financiële investering. In de ogen van EPST moet deze investering verantwoord en haalbaar zijn voor alle kandidaten die door onze selectie heenkomen. Wij vinden dat iedereen die uit het juiste hout gesneden is, zijn of haar droom moet kunnen realiseren. Op onze informatiebijeenkomst vertellen we jou graag welke mogelijkheden er zijn.

Waarom EPST?
European Pilot Selection & Training (EPST) bestaat sinds 1997. Wij leiden jou op tot professioneel verkeersvlieger. In een relatief korte periode leren onze studenten alle facetten van dit prachtige vak. Daarnaast levert EPST uitgebreide plaatsingsbegeleiding na afloop van de opleiding bij een luchtvaartmaatschappij. Onze instructeurs zijn vakmensen. Ze hebben jarenlange ervaring als professioneel verkeersvlieger en kunnen unieke praktijkkennis aan jou overdragen. Daarnaast heeft EPST de COMPASS-test (COMputerised Pilot Aptitude Screening System) ontwikkeld om te testen of een bepaalde basisaanleg voor het beroep van verkeersvlieger aanwezig is. Deze test wordt wereldwijd door luchtvaartmaatschappijen gebruikt en geeft ons duidelijk inzicht in jouw capaciteiten om als gezagvoerder de wereld over te vliegen.

Informatiebijeenkomst
Wil je vlieger worden en hier meer over weten? Bezoek dan onze informatiebijeenkomst, waar we uitgebreid uitleg geven over onze opleidingen, selectieprocedure- en criteria en plaatsingsmogelijkheden. Aanmelden kan via de AGENDA op onze website epst.nl. Zijn er vragen die niet kunnen wachten, dan kun je ons natuurlijk ook mailen of bellen.

European Pilot Selection & Training
Westkanaaldijk 5-11
3542 DA Utrecht
telefoon +31 30 23 83 232
e-mail info@epst.nl
website www.epst.nl