Bedrijf

Contactinformatie Entree Luchthaven – Niveau 1 – BOL

Adres


Algemene informatie
Werken in de luchtvaart, maar geen vmbo-diploma gehaald? Dan is de opleiding Entree Luchthaven wellicht wel iets voor jou! Na de opleiding kun je doorstromen naar mbo niveau 2 of ga je aan het werk.

Vakken
Tijdens deze opleiding kies je voor één van de volgende uitstroomrichtingen: facilitaire- of logistieke dienstverlening op de luchthaven. Ook maak je kennis met luchthavenbeveiliging en verkoop.
Facilitaire Dienstverlening
Je bent als assistent facilitair medewerker luchthaven een onmisbare duizendpoot op de luchthaven. Je leert het voorbereiden en uitvoeren van werkzaamheden, assisteren in de bediening, wettelijke richtlijnen: arbo, hygiëne, veilig en gezond werken, klant- en servicegericht kunnen handelen.
Logistieke Dienstverlening
Als assistent luchtvrachtmedewerker assisteer je bij het ontvangen en verzenden van goederen. Tijdens de opleiding leer je ook over security (werken volgens de richtlijnen van de luchtvaartwet) en safety (werken volgens richtlijnen van de wetgeving Gevaarlijke Goederen).
Luchthavenbeveiliging
Je krijgt een eerste indruk van veiligheidsorganisaties en het beroep van luchthavenbeveiliger. Je leert wat een luchthavenbeveiliger moet kunnen en wat voor soorten verschillende functies er zijn. Let op: er zijn helaas geen stagemogelijkheden in de luchthavenbeveiliging op niveau 1.

Toelatingseisen
Voor Entree heb je geen vooropleiding nodig. De entreeopleidingen zijn voor leerlingen die geen diploma behaald hebben in het voortgezet onderwijs. Wel moet je minimaal 16 jaar oud zijn.

Toekomstmogelijkheden
Je kunt met een Entreediploma doorstromen naar de opleiding Facilitair Medewerker Luchthaven, Luchtvrachtmedewerker of Luchthavenbeveiliger. Ook kun je natuurlijk na de opleiding aan het werk gaan.

Duur van de opleiding
De opleiding duurt 1 jaar.

Waar
MBO College Airport
Opaallaan 25, Hoofddorp