Bedrijf

Contactinformatie Entree Luchthaven – Niveau 1 – BOL

Adres


Algemene informatie
Werken in de luchtvaart, maar geen vmbo-diploma gehaald? Dan is de opleiding Entree Luchthaven wellicht wel iets voor jou! Na de opleiding kun je doorstromen naar mbo niveau 2 of ga je aan het werk.

Vakken
Tijdens deze opleiding kies je voor één van de volgende uitstroomrichtingen: facilitaire- of logistieke dienstverlening op de luchthaven. Ook maak je kennis met luchthavenbeveiliging.
Facilitaire Dienstverlening
Je bent als assistent facilitair medewerker luchthaven een onmisbare duizendpoot op de luchthaven. Je leert het voorbereiden en uitvoeren van werkzaamheden, assisteren in de bediening, wettelijke richtlijnen: arbo, hygiëne, veilig en gezond werken, klant- en servicegericht kunnen handelen.
Logistieke Dienstverlening
Als assistent luchtvrachtmedewerker op en rond luchthaven Schiphol assisteer je bij het ontvangen en verzendklaar maken van goederen.
Luchthavenbeveiliging
Je krijgt een eerste indruk van veiligheidsorganisaties en het beroep van luchthavenbeveiliger. Je leert wat een luchthavenbeveiliger moet kunnen en wat voor soorten verschillende functies er zijn. Stages in de luchthavenbeveiliging zijn mogelijk vanaf niveau 2.

Toelatingseisen
Voor Entree heb je geen vooropleiding nodig. De entreeopleidingen zijn voor leerlingen die geen diploma behaald hebben in het voortgezet onderwijs. Wel moet je minimaal 16 jaar oud zijn en Nederlands op niveau A2 hebben.

Toekomstmogelijkheden
Ben je klaar met deze opleiding, kun je door naar elke niveau 2 opleiding. zoals luchthavenlogistiek, luchthaven facilitair medewerker, luchthavenbeveiliger of Airport Hospitality & Facility Services. Ook kun je na de opleiding aan het werk gaan.

Duur van de opleiding
De opleiding duurt 1 jaar.

Waar
MBO College Airport
Opaallaan 25, Hoofddorp