Bedrijf

Contactinformatie Construction Repair Specialist Niveau 3 BOL

Adres
Opaallaan 25
Hoofddorp
Nederland
Website
https://www.rocva.nl/MBO-onderwijs/MBO-Colleges/MBO-College-Airport

Algemene informatie
Een verantwoordelijke baan in de luchtvaarttechniek? Dan is de opleiding Construction Repair Specialist een goed startpunt. Of je er nu zelf in zit of eraan sleutelt, als specialist wil je dat een vliegtuig altijd honderd procent in orde is. Na de opleiding weet je alles over hoe een vliegtuig in elkaar zit en ga je aan de slag met het vervaardigen van onderdelen uit (metalen) plaatmateriaal en composiet en leer je veel over de toegepaste technieken en materialen.

Vakken
Naast de algemene onderdelen van de opleiding leer je veel tijdens vakinhoudelijke colleges. Tijdens de opleiding leer je onder andere reparaties en onderhoud uitvoeren aan vliegtuigen en vliegtuigonderdelen. Daarnaast voor je controles en testen uit op de vliegtuigonderdelen.

Toelatingseisen
Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je voldoen aan een van de volgende eisen:

  • Minimaal een vmbo-diploma; kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
  • Een mbo-diploma op niveau 2
  • Met wiskunde of natuur- en scheikunde

Toekomstmogelijkheden
Je kunt als Construction Repair Specialist aan het werk bij bedrijven die onderhoud plegen aan vliegtuigen of bepaalde onderdelen van vliegtuigen, zoals de neus, staart of motoren. Natuurlijk kun je ook doorstromen naar een niveau 4 opleiding en opvolgend naar het hbo.

Duur van de opleiding
De opleiding duurt 3 jaar.

Waar
MBO College Airport
Opaallaan 25, Hoofddorp