Bedrijf

Contactinformatie Aviation Operations – Niveau 4 – BOL

Adres


Algemene informatie
Ben je stressbestendig en heb je veel verantwoordelijkheidsgevoel? Tijdens de opleiding leer je hoe je vliegtuigbeladingsschema’s opstelt en ook hoe je vluchtplannen maakt. Je wordt opgeleid om te berekenen hoe zwaar een vliegtuig beladen mag worden en wat de nationale en internationale regels hiervoor zijn. Je werkt in de dynamiek en de hectiek van de luchthaven en de luchtvaart.

Vakken
Bij de opleiding komt veel wiskunde te pas. Je krijgt les in het lezen van weerkaarten en er is veel aandacht voor communicatie. Omdat je in een internationale omgeving komt te werken, is er ook veel aandacht voor Engels. Dat is de voertaal binnen de luchtvaart en het spreekt voor zich dat je deze taal goed spreekt en schrijft. Daarnaast krijg je les in Flight operations, Ground operations, Meteo, IATA dangerous goods, Personeel en Organisatie, Rekenen, Operations management en Aircraft General Knowledge.

Toelatingseisen
Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je voldoen aan een van de volgende eisen:

  • Mbo-opleiding van een verwante opleiding op niveau 3
  • Aanbevolen vmbo-t of g diploma met wis- en natuurkunde in het pakket

Toekomstmogelijkheden
Na je opleiding kun je aan de slag bij een luchtvaartmaatschappij, een afhandelaar of een luchthaven. Ook kun je doorstuderen, aanverwante opleidingen zijn hbo Aviation (Air Traffic Management of Aviation Flight vanaf het tweede jaar), hbo Luchtvaarttechnologie, hbo Logistiek & Economie of hbo Management.

Duur van de opleiding
De opleiding duurt 3 jaar.

Waar
MBO College Airport 
Locatie Diamantlaan 29, Hoofddorp

STC Group
Locatie Rotterdam