Bedrijf

Contactinformatie Aircrew Training Center BV

Adres
Jan van Galenlaan 14
7441 JD Nijverdal
Nederland
Telefoonnummer
0548 657764
Website
www.aircrewcenter.nl

ATC Vliegopleiding heeft een samenwerking met de European Flight Academy en biedt een EASA Part-FCL integrated vliegopleiding aan. De opleiding is gericht op een cockpitfunctie binnen de Lufthansa Group. De opleidingskosten kunnen voldaan worden vanuit een studievoorschot van de Lufthansa Group luchtvaartmaatschappijen.

Heb je altijd piloot willen worden? Vind je het leuk om in Duitsland en in de USA de vliegopleiding te volgen? Een Engelstalige theorieopleiding in Bremen, praktijktraining in Florida of Arizona en de vervolg praktijktraining in Noord Duitsland. Lijkt het je leuk om vanaf Rostock Laage naar Internationale vliegvelden als Hamburg en Düsseldorf te vliegen? De MCC training in één van de grootste simulatorcentra van Europa te volgen op een full motion jet simulator? Vliegtraining in een Internationale omgeving….

De ATC vliegopleiding heeft een partnerschap met de European Flight Academy (EFA) in de opleidingen tot verkeersvlieger voor de Lufthansa Group. Het monitoren en coachen van eigen studenten heeft een hoge prioriteit. In het begin zal het meer georiënteerd zijn op de selectie en de basis vliegopleiding en later in de opleiding zal het meer operationeel en airline gerelateerd zijn. De European Flight Academy en ATC vliegopleiding delen informatie om de selectie en de opleiding voor ATC studenten te bevorderen. De opleidingen bij de European Flight Academy zijn vanaf 2019 alleen beschikbaar voor Nederlandse ATC studenten.

In 2017 zijn alle Engelstalige trainingsorganisaties van Lufthansa en Swiss samengevoegd in de European Flight Academy. De ATPL en de MPL opleiding zijn opgesteld vanuit de luchtvaartmaatschappij Lufthansa. De procedures tijdens de vlieglessen zijn identiek aan de procedures in de vliegoperatie van de Lufthansa Group.  Lufthansa heeft het afgelopen jaar enorm geïnvesteerd in nieuwe lessimulatoren en lesvliegtuigen. Met de reorganisatie is de vliegtraining op alle locaties consequent kwalitatief hoog gestandaardiseerd. De samenwerking tussen ATC en de European Flight Academy is begonnen op de Lufthansa locatie in Frankfurt. Sinds 2018 is de Engelstalige ATPL theorieopleiding  gecentraliseerd in Bremen. Gedurende 12 maanden krijg je klassikaal les in 14 theorievakken en sluit je deze af met een Engelstalig ATPL theorie examen. Daarna is de eerste ATPL praktijktraining in Vero Beach, Florida of Goodyear, Arizona in de USA. In deze fase begin je op een eenmotorig vliegtuig met het besturen van een vliegtuig, bochten draaien, klimmen en dalen,
starts en landingen en dit wordt geleidelijk uitgebreid met navigatievluchten. De eerste solovlucht is ook in deze fase. In Rostock Laage (Noord Duitsland) wordt de professionele vliegtraining vervolgd met instrument vliegen en het vliegen op een tweemotorig vliegtuig. In Rostock Laage wordt de vliegtraining afgerond met een praktisch examen voor het commerciële vliegbrevet (CPL) met instrument rating (IR). Tijdens de MCC is veel aandacht voor het vliegen onder lastige omstandigheden, stellen van prioriteiten, vliegvaardigheid en managementvaardigheden in de cockpitbemanning.

De Lufthansa Group biedt een studievoorschot voor studenten in de ATPL en MPL opleiding. Vooraf aan de vliegopleiding voldoet de student één termijn en een beheervergoeding en de resterende opleidingskosten worden na afronding van de vliegopleiding met het salaris vanuit de luchtvaartmaatschappij verrekend. De rente is 0%.

Tijdens de informatiebijeenkomsten in Holten geven we informatie over de ATPL en de MPL opleiding en gaan we in op de specifieke verschillen, toelatingseisen, selectie en de mogelijkheid van een studievoorschot. De student neemt de beslissing welk programma het beste bij zijn ambitie past, soms kan extra training in de Duitse taal voorafgaand aan een selectie voor de MPL opleiding een advies zijn.

De selectieprocedure begint met een pre-selectie in Nederland. Het eerste gesprek richt zich op de motivatie, luchtvaart interesse, bekwaamheid en algemene achtergrond en of je kan voldoen aan de eisen van de Lufthansa Group. ATC bevestigt de succesvolle selectie en ondersteunt daarna de verdere selectieprocedure voor de Lufthansa Group. De assessments voor de ATPL opleiding zijn bij Interpersonal in Hamburg. De selectieprocedure voor de MPL opleiding is bij het Duitse Lucht- en Ruimtevaart Instituut (DLR) te Hamburg. Na de selectie in Nederland ga je met een groep op selectie in Hamburg. Onze ervaring is dat wanneer de groep sterk is, jij als kandidaat ook beter presteert.

ATC Vliegopleiding
Jan van Galenlaan 14
7441 JD Nijverdal
Telefoon 0548 – 657764
E-mail info@aircrewcenter.nl
Website www.aircrewcenter.nl