Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 14 december 2013
Aanvangstijd
09.00
Eindtijd
17.00
Locatie
Amsterdam
Meer informatie
www.akcd.nl

AMSTERDAM – Op zaterdag 14 december 2013 wordt de zevende editie van de Aviation Knowledge & Career Day (AKCD) gehouden. Deze luchtvaartvakdag wordt gezamenlijk door Stichting AKCD en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) georganiseerd en valt dit jaar samen met de Aviation Management Conference en het Security Seminar die gelijktijdig plaatsvinden.

Tijdens de AKCD worden dit jaar zes kennisgebieden bijna twintig presentaties en workshops verzorgd. Tijdens de 2013-editie zullen gastsprekers uit zes vakgebieden hun licht laten schijnen op actuele onderwerpen. Zo zullen vertegenwoordigers van Airbus en Boeing updates verzorgen over respectievelijk het Dreamlinerprogramma en het viermotorige A400M transportvliegtuig. Ook zal de laatste stand van zaken worden belicht voor wat betreft het (Fokker) NG100 programma. En er wordt aandacht besteed aan onderwerpen op het gebied van Maintenance, Engines & Avionics met onder workshops over vliegtuigverf en software die gebruikt wordt voor bagageafhandling op Schiphol. Voor (aspirant)-vliegers is er een CRM workshop.

Andere onderwerpen die aan bod komen, liggen op het gebied van Flight Operations (met onder meer bijdragen van de Luchtvaartpolitie), Human Factors en CRM, ATC en R&D. Daarnaast zal de Koninklijke Luchtmacht aanwezig zijn met informatie over de F-35 Lightning II (de JSF), KDC-10 Ops en UAV’s. Tijdens de dag zullen lezingen gehouden worden door Jac Jansen (Eurocontrol) en Bouke Rypma over de introductie van de 787 Dreamliner bij KLM. Ook zal Ben Droste (Space Expedition Corporation, SXC) zijn toehoorders meenemen op een virtuele ruimtereis.

Aviation Management conference
De Aviation Management (AM) Conferentie maakt deel uit van het gelijknamige honors programma. De conferentie is in feite een tentamen voor de studenten. Dit AM- honors programma staat open voor een kleine, gemotiveerde groep studenten die na een selectieprocedure worden voorbereid voor middelmanagement functies in de luchtvaartwereld.
De inmiddels negende, AM conferentie wordt traditiegetrouw geheel door studenten georganiseerd. De formule is dat de studenten zowel de organisatie als de inhoud van de conferentie voor hun rekening nemen. Zij presenteren zelf de uitkomsten van hun onderzoeken en vragen een specialist uit de luchtvaartbranche om hierop met een eigen presentatie te reageren. Vervolgens is er een plenaire discussie. De onderwerpen voor dit jaar gaan onder meer over de luchthavenontwikkelingen in London, de invloed van drones op de luchtvaart, de kosten van low cost airlines voor de regio. Bezoekers van de conferentie worden op deze dag door studenten en specialisten in een speciale ambiance bijgepraat over relevante ontwikkelingen in de industrie.

Security Seminar
Tijdens de tweejarige afstudeerrichting Aviation Security & Technology (Avi S&T) krijgen studenten in het derde en vierde jaar van hun bachelor Aviation Engineering de kans om zich te specialiseren op het gebied van Aviation Security & Technology. Ze doen daarbij gedurende twee jaar kennis op over ondermeer luchthaven- en security processen, intelligente data analyse, technologische ontwikkelingen en het aviation security krachtenveld. Parallel aan de theorie werken studenten in beide studiejaren aan een realistisch integraal project waarbij ze met verbetervoorstellen komen ten aanzien van de huidige situatie. Bij Avi S&T staat de ontwikkeling van de competenties security awareness, integriteit, politieke sensitiviteit, vernieuwen en inspireren centraal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.