Evenement

Algemene informatie

Datum
vrijdag 8 augustus 2014 t/m zaterdag 9 augustus 2014
Aanvangstijd
10.00
Eindtijd
20.00
Locatie
Vliegveld Midden Zeeland

Het is weer zover: de Zeeuwse luchtvaartdagen 2014! Een luchtvaart evenement van Wings to Victory op vliegveld Midden-Zeeland. Twee dagen vol met luchtvaart en activiteiten. De Zeeuwse luchtvaart wordt belicht en gepresenteerd in al haar facetten. Een gevarieerd programma voor jong en oud, waarbij inmiddels al velen in voorgaande edities kennis hebben gemaakt met de luchtvaart in Zeeland.

Met tal van activiteiten, vliegtuig Fly In, een braderie, flight simulators, uitleg over vliegtuigen en nog veel meer. Dit jaar mogen we bijvoorbeeld rekenen op de medewerking van alle in Zeeland actieve zweefvliegverenigingen. Uiteraard zullen deze vliegtuigen ook het luchtruim kiezen. Het evenement is weer in samenwerking met Zeeland Airport BV en vrijwel alle op het vliegveld gevestigde bedrijven en verenigingen.

We zijn vereerd dat vrijdagmiddag de opening wordt verricht door de heer Martin Schröder, de oprichter van Martinair en icoon van de Nederlandse luchtvaart.
In 2014 herdenken we dat Zeeland 70 jaar geleden werd bevrijd door de geallieerden. Vanzelfsprekend zal extra aandacht worden besteed aan de strijd in en de bevrijding van onze provincie.

Bijzondere vliegtuigen zullen ons komen bezoeken. Wij rekenen op de komst van een Cessna C337 Skymaster, een zogenaamd tweemotorig push-pull vliegtuig met één motor aan de voorkant en de tweede aan de achterkant. De mogelijkheid wordt geboden om met dit unieke toestel mee te vliegen. Een DeHavilland Dove DH.104 komt vanuit Duitsland. Met dit historische type heeft ook Martinair vluchten uitgevoerd. De grootste eenmotorige dubbeldekker -Antonov An-2 – zal met zijn kolossale vleugels en gigantische motor een diepe indruk maken op het publiek. De allerjongste bezoekers zullen hun eerste schreden in de vliegwereld kunnen zetten in echte trapvliegtuigen.

Een verscheidenheid aan stands biedt vertier en informatie omtrent de vele facetten van de luchtvaart. Een brandweerdemonstratie, een optreden van een Pipes en Drums band op zaterdag, technische uitleg van de vliegtuigen, historische legervoertuigen zullen een boeiend programma vullen. Natuurlijk komen de fotografen aan hun trekken door alles van dichtbij op de gevoelige chip te kunnen vastleggen.
Het restaurant van Midden Zeeland zal de hongerige en dorstige bezoeker een gezellig rustpunt bieden.

Beide dagen zijn te bezoeken van 10:00-20:00.

Kijk voor meer informatie op onze website www.wingstovictory.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.