Evenement

Algemene informatie

Datum
vrijdag 7 augustus 2015 t/m zaterdag 8 augustus 2015
Aanvangstijd
10.00
Eindtijd
18.00
Locatie
Vliegveld Midden Zeeland, Arnemuiden
Meer informatie
www.zeeuwseluchtvaartdagen.nl

Een luchtvaart evenement van Wings to Victory op vliegveld Midden-Zeeland. In samenwerking met Zeeland Airport BV en vrijwel alle op het vliegveld gevestigde bedrijven en verenigingen. Twee dagen vol met luchtvaart en diverse activiteiten. De Zeeuwse luchtvaart wordt belicht en gepresenteerd in al haar facetten. Inmiddels hebben duizenden bezoekers in de voorgaande edities kennis gemaakt met de luchtvaart in Zeeland. Een dagje uit voor het hele gezin.

We zijn vereerd dat vrijdagmiddag 14:00 uur de opening wordt verricht door Dries van der Poest Clement en Jan Verburg, 2 militaire vliegers met Zeeuwse roots.

Het programma is voor dit jaar aanzienlijk vernieuwd en aangevuld. Zo zal dit jaar de Koninklijke Luchtmacht aanwezig zijn. Op vrijdag hoopt de Pilatus PC-7 zowel vliegend als op de grond te bewonderen zijn. U ziet deze vliegtuigen, afkomstig van vliegbasis Woensdrecht, vaak hun oefeningen doen in het Zeeuwse luchtruim. Bovendien is de grote F16 simulator opgesteld voor de waaghalzen die zelf achter de stuurknuppel willen! En op zaterdagmiddag is de crashtender van vliegveld Woensdrecht, de E-One, de gehele dag te bewonderen. Op het gebied van zweefvliegen wordt flink uitgepakt, geïnteresseerden kunnen hun vliegershandje oefenen in een levensechte simulator. Ook zal een compleet luchtballon team aanwezig zijn. Bij geschikt weer zal deze ’s avonds ook opgelaten worden. En vergeet u vooral niet om een rondvlucht te maken boven ons prachtige Zeeuwse landschap!

Ook andere bijzondere gasten zullen ons komen bezoeken. Wij rekenen op de komst van een Cessna C337 Skymaster, een zogenaamd tweemotorig push-pull vliegtuig met één motor aan de voorkant en de tweede aan de achterkant. De mogelijkheid wordt geboden om met dit unieke toestel mee te vliegen. De grootste eenmotorige dubbeldekker – Antonov An-2 – zal met zijn kolossale vleugels en gigantische motor een diepe indruk maken op het publiek en zijn passagiers. De allerjongste bezoekers zullen hun eerste schreden in de vliegwereld kunnen zetten in echte trapvliegtuigen. Ook Reint Laan is er weer met z’n vermakelijke vliegverhalen, samen met Cubby de beer neemt hij jong en oud mee op avontuur.
Een verscheidenheid aan stands biedt vertier en informatie omtrent de vele facetten van de luchtvaart. Een brandweerdemonstratie, een optreden van een Pipes en Drums band op zaterdag, technische uitleg rondom verschillende vliegtuigen en historische legervoertuigen zullen een boeiend programma vullen. Natuurlijk komen de fotografen aan hun trekken door alles van dichtbij op de gevoelige chip te kunnen
vastleggen.

Het restaurant van vliegveld Midden Zeeland zal de hongerige en dorstige bezoeker een gezellig rustpunt bieden. Of gaat u liever voor een puntzak Hollandse friet bij de patatboer?
Kom kijken, genieten, proeven, ervaren en beleven. Voor elk wat wils, voor jong en oud, voor klein en groot.

Zeeuwse Luchtvaartdagen, 7 en 8 augustus, 10:00 – 18:00 uur, vliegveld Midden Zeeland, Calandweg, 4341RA Arnemuiden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.