Evenement

Algemene informatie

Datum
donderdag 10 mei 2018
Locatie
Vliegveeld Hoogeveen
Meer informatie
www.wingsenwheels.nl

Wings & Wheels
Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, wordt op vliegveld Hoogeveen voor de vijftiende keer ‘Wings en Wheels’ gehouden. Een evenement voor het hele gezin met voor de eerste keer een voorjaarsbeurs.

Vliegveld Hoogeveen geniet in de wereld van de historische luchtvaart grote nationale bekendheid vanwege zijn unieke collectie vliegende oldtimers uit de jaren voor, tijdens en direct na de Tweede Wereldoorlog. Niet alleen kijken maar ook doen! Zelf een vlucht maken met één van de (oldtimer) vliegtuigen behoort zeker tot de mogelijkheden.

Ook de moderne luchtvaart is vertegenwoordigd. Zo worden er verschillende types ‘MLA’ , oftewel Micro Light Aeroplane vliegtuigen verwacht. Daarnaast zullen ook de para’s, de zweefvliegers en verschillende drones op veel bekijks kunnen rekenen.

Naast alle vliegende en rijdende historie zijn er verschillende demonstraties. “Er komen speurhonden die opgeleid zijn om mensen in wrakken te ontdekken”, vertelt organisator Johan Bos van Restaurant Fly & Food.“Zij geven een aantal demonstraties, waarbij ze onder andere kinderen in een stapel pallets moeten zien op te sporen.” De brandweer Hoogeveen laat zien dat werken bij de brandweer tegenwoordig iets meer is dan alleen maar een brandje blussen.

Voor de kinderen wordt er een heel veld met springkussens ingericht, zijn er dansdemo’s van Tresor Dance Center Hoogeveen en kan er een rodeostier getemd worden. Op het speciale RTV Drenthe podium zullen diverse (muzikale) activiteiten plaatsvinden.

“Maar dit is niet alles!”, aldus organisator Bos. “Er zijn nog veel meer redenen om naar Wings en Wheels te komen. Op het terrein van het vliegveld wordt namelijk ook voor de eerste keer een spectaculaire voorjaarsbeurs georganiseerd. Ruim dertig ondernemers hebben zich inmiddels aangemeld.”

De beurs wordt gehouden in een grote tent met een eigen showpodium waarop diverse bedrijven hun producten presenteren. De dag zal traditioneel worden besloten met een grote parade over het vliegveld van alle deelnemende oldtimers, zowel met vleugels als op vier wielen.

Informatie
De entreeprijs voor Wings en Wheels, inclusief een bezoek aan de voorjaarsbeurs, bedraagt 5 euro voor volwassenen. Kinderen van 5 tot en met 12 jaar betalen 2,50 euro. Er is gratis parkeergelegenheid bij het vliegveld.

Kijk voor meer informatie op www.wingsenwheels.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.