Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 4 juli 2015
Aanvangstijd
10.00
Eindtijd
17.00
Locatie
Teuge International Airport

TEUGE – Op zaterdag 4 juli krijgt heel Nederland de kans om een kijkje te nemen bij MAF (Mission Aviation Fellowship) op vliegbasis Teuge bij Apeldoorn.

De organisatie die wereldwijd vluchten mogelijk maakt in afgelegen gebieden, laat haar werk en vliegtuigen zien en geeft mensen de kans zelf een vlucht te nemen.

Het is een dag voor het hele gezin, met rondvluchten, kraampjes, een kinderprogramma en natuurlijk veel vliegtuigen. Er is een boeiend programma met workshops, waarbij ook een van de oprichters van MAF -Stuart King (93)- zijn inbreng heeft.

Tevens is Peter Jan de Vries, die al tien jaar in het Korowai-gebied op Papoea woont, tijdens deze open dag aanwezig. Hij en zijn gezin wonen in onherbergzaam gebied en zijn, net als vele andere ontwikkelingswerkers, afhankelijk van MAF. Hij vertelt over zijn leven in het oerwoud en het belang van mobiliteit om vooruitgang te kunnen boeken.

Vroeg in de middag zullen de wandelaars van de MAF-Trail welkom worden geheten door MAF-directeur Adri van Geffen. De wandelaars hebben in vier dagen de afstand tussen vliegbasis Teuge en vliegveld Oostwold (165 km) afgelegd en worden op de Open Dag weer terug gevlogen.

Met de sponsorloop symboliseren zij de enorme afstand die mensen in ontwikkelingslanden afleggen om bijvoorbeeld gezondheidszorg te krijgen. De 35.000 euro die is ingezameld, wordt gebruikt om de kostbare vluchten mogelijk te maken voor deze mensen.

Het hele dagprogramma en het inschrijfformulier vindt u op www.maf.nl/opendag.

MAF verwacht meer bezoekers dan de vorige Open Dag die 2013 3.500 belangstellenden trok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.