Evenement

Algemene informatie

Datum
woensdag 13 juni 2018 t/m zondag 17 juni 2018
Aanvangstijd
Wo./Do./Vr. 10:00 uur en Za. vanaf 11:00 uur
Eindtijd
Wo./Do./Vr. 16:00 uur en Za. tot 17:00 uur
Locatie
Oostwold Airport
Meer informatie
www.oostwold-airport.nl

Ultimate Harvard Flying Week

In de week van 13 t/m 17 Juni 2018 (het Vaderdag Weekeinde) geven we speciale aandacht aan onze Harvard AT-16 de PH-KLU. In de Ultimate Harvard Flying Week kan met dit toestel meegevlogen worden met een ervaren piloot aan de stuurknuppel. Dus ooit gedacht ik wil eens meevliegen, dit is je kans. Inlichtingen en boekingen: vliegveld Oostwold 0597-551490.

Geniet ook van de andere mooie historische vliegtuigen van ons vliegbedrijf, zoals P51 Mustang, Boeing Stearman en Piper Super Cub. Tijdens de Ultimate Harvard Flying Week kunt u dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur en in het weekeinde tussen 11.00 tot 17.00 uur bij ons terecht om te vliegen of om vanaf ons terras te genieten van de activiteiten op ons vliegveld.

De North American AT-6 is vormde 25 jaar het grootste klaslolaal voor vliegers. Honderdduizenden vliegers in meer dan 34 landen werden erin opgeleid. In het totaal zijn er ruim 15.000 van deze vliegtuigen gebouwd. In Nederland werd de Harvard gebruikt tot begin jaren ‘70 door de Rijksluchtvaartschool en de Koninklijke Luchtmacht als advanced trainer. De PH-KLU heeft een rijke historie binnen de Koninklijke Luchtmacht, het toestel uit 1943 heeft altijd gevlogen als trainingstoestel voor de KLu tot dat het werd uitgefaseerd in 1974. De KLU is in 2014 toegevoegd aan onze vloot en wordt gebruikt als advanced trainer voor o.a. aerobatics en ook demo’s.

Tot ziens op Vliegveld Oostwold!

1 reactie op “Ultimate Harvard Flying Week

  1. Ed Meester schreef:

    Toen ik als “koerier” met een confidentieel document naar de luchthaven Valkenburg-DenHaag moest was ik met een vlieger, waarvan bekend was, dat hij graag ver om vloog om zo een “rondje Nederland” te maken. We waren gestart, en volgens mij gingen we rechtstreeks richting Valkenburg Zuid Holland. Ik had een linnen vliegerkap op, met koptelefoon en aangeklikte microfoon voor mijn mond. Het geluid van de motor en de wind samen was oorverdovend, maar ik kon niet laten te vragen: “Majoor, gaat u rechtstreeks naar Valkenburg?” waarop hij antwoordde: “Ja en hou nu je mond, want iedereen hoort het.” Hij vloog inderdaad rechtstreeks naar Valkenburg, en op de terugweg ook weer naar Soesterberg. Toen we daar uitstapten, zei ik: “Ik had gehoopt, dat u nog een rondje over Nederland zou maken.” Hij antwoordde daarop: “Waarom zou ik dat doen met een passagier, die helemaal niks zegt?” ”Maar u zei dat ik mijn mond moest houden, omdat iedereen het hoort???” Hij schoot in de lach en zei dat hij dat dus niet had gezegd, maar wel: “Ja en rechtsvóór ligt Woerden…”
    Ik had hem dus niet goed verstaan door het lawaai van het vliegtuig. Jammer…
    (En ik kan nooit meer langs Woerden rijden, zonder aan dit voorval te denken.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.