Evenement

Algemene informatie

Datum
woensdag 4 december 2013
Aanvangstijd
21:00
Eindtijd
22:00

‘Cockpit cowboys’ riskeren hun leven om dure vliegtuigen in te vorderen

Het is een van de meest bizarre banen die er bestaan: het invorderen van vliegtuigen van eigenaren met een betalingsachterstand. Even aanbellen om het vliegtuig mee te nemen is er niet bij, omdat de eigenaar er alles aan doet om beslaglegging tegen te gaan. In het tweede seizoen van ‘Airplane Repo’ volgen we weer het spannende werk van drie vliegtuigjagers die hun leven riskeren bij het opsporen en inpikken van deze dure eigendommen. Thrillseeker Mike Kennedy, familieman Ken Cage met zijn partner Danny Thompson en de ervaren Kevin Lacey hebben ieder zo hun methode om een vliegtuig in te vorderen in opdracht van de bank. Die stelt daar een flinke vergoeding tegenover die op kan lopen tot tienduizenden euro’s per vliegtuig. Het gaat dan ook niet alleen om kleine onbetaalde Cessna’s, maar ook om luxe privéjets van enkele miljoenen euro’s. Om deze eigendommen van de rijke jetset af te pakken, reizen de cockpit cowboys het hele land door, klimmen ze over hekken, breken ze ’s nachts in loodsen in en vliegen ze de kist eigenhandig terug naar huis – vaak zonder een uitgebreide veiligheidscheck te kunnen doen. Een gevaarlijke klus dus, ook omdat ze regelmatig met fysieke tegenstand te maken krijgen van eigenaren die niet graag hun vliegtuig afstaan. Airplane Repo 2 is vanaf woensdag 4 december om 21:00 uur te zien op Discovery Channel en Discovery Channel HD.

In de eerste aflevering krijgt Mike Kennedy een telefoontje van een bank om beslag te leggen op een privévliegtuig dat een betalingsachterstand heeft. Het gaat niet om zomaar een toestel, maar om een luxe Lear 55 ter waarde van 1,25 miljoen dollar. Een buitenkans voor Mike die daarmee in een keer een flinke financiële klapper kan maken. Maar dan moet hij het vliegtuig wel weten te vinden en ongeschonden kunnen terugvliegen. Dat dat geen gemakkelijke klus is, ondervinden Ken Cage en Danny Thompson die al zeven weken bezig zijn met het volgen van een vliegtuig dat zich steeds weer verplaatst en inmiddels de route heeft afgelegd van Canada naar New Mexico. Telkens als ze het vliegtuig in beeld hebben, vliegt het weer weg naar een onbekende bestemming. Maar door na te gaan hoever het kan vliegen op één tank en door te kijken naar de potentiële luchthavens die het kan halen, maken de twee een inschatting waar de volgende stop van het vliegtuig zal zijn. Een bizar kat-en-muisspel waarbij zijn met hun auto jagen op een vliegtuig in de lucht. Maar voor de 18 duizend dollar die op hen te wachten ligt, is opgeven geen optie.

Ondertussen is ook de ervaren Kevin Lacey met zijn partner Gary op zoek naar een vliegtuig dat in beslag moet worden genomen. Het bevindt zich op een op ranch in Texas waar ze de eigenaar rond zien lopen meet een shotgun. Lacey zit al 37 jaar in de business en heeft tot nu toe al meer dan 400 vliegtuigen succesvol ingevorderd, maar toch zal hij ook hier weer een slim plan moeten bedenken om het vliegtuig onder de neus van de bewapende eigenaar weg te kunnen kapen. Voor een uitgebreide check of het vliegtuig vliegwaardig is, heeft hij geen tijd. Maar dat is nu eenmaal het risico van het vak.

Airplane Repo 2: vanaf woensdag 4 december om 21:00 uur op Discovery Channel en Discovery Channel HD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.