Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 25 maart 2017 t/m zondag 26 maart 2017
Locatie
Kortrijk
Meer informatie
www.skywonder.aero

KORTRIJK – Kortrijk EXpo heeft iets met vervoersmiddelen. Naast onder meer internationale kleppers als Busworld, mondiaal de grootste beurs voor busvervoer, en Velofollies, de grootste fietsbeurs in de Benelux, zoekt men het met Skywonder letterlijk boven de begane grond. Skywonder staat immers in het teken van de recreatieve kleine luchtvaart en zal plaatsvinden op 25 en 26 maart 2017.

“Skywonder komt er na uitgebreid onderzoek op de markt. Tijdens diverse gesprekken met bedrijven die actief zijn in de kleine luchtvaart werd steeds duidelijker dat bezoekers uit de Benelux en de Franse grensregio zich heel ver moeten verplaatsen om een soortgelijk event te kunnen bezoeken”, verduidelijkt business developer Piet Vanmarcke. “Nadat tal van potentiële exposanten aangaven dat ze zeer geïnteresseerd zijn in deze regio gaven we dit initiatief groen licht. Op deze manier wordt een gebied van om en bij de 36 miljoen inwoners niet langer ‘vergeten’.”

Van ULM aankopen tot vliegen met een simulator: alles voor de ‘Fans of the Sky’.

Skywonder laat tijdens het weekend van 25 en 26 maart 2017 iedereen met interesse in de kleine luchtvaart aan zijn of haar trekken komen. Zo zullen er, bijvoorbeeld, alom ULM’s, helikopters, gyrocopters en vele andere toestellen die tot de verbeelding spreken te zien zijn. Speciaal is bovendien dat er ook een aantal exposanten aanwezig zijn die zich richten op het luchtballonvaren en de parachutesport.

Alsof dat nog niet volstaat, worden er in een aparte hal zeer aparte demonstraties en wedstrijden georganiseerd. Daar zien de bezoekers drones en andere radiogeleide toestellen tijdens wedstrijden door de hal klieven. Droomt men van het besturen van een Airbus of een heuse F16 ? Ook dat wordt mogelijk! In een simulator, weliswaar, die opgesteld wordt in een aparte corner.

“De eerste editie van Skywonder wordt meteen de opener van het nieuwe seizoen van de kleine luchtvaart. Een aantal fabrikanten hebben ons inmiddels meegegeven dat ze hopen in Kortrijk Xpo hun nieuwste modellen in première te kunnen voorstellen”, besluit Piet Vanmarcke. “Als organisatie hebben we er alleszins het volste vertrouwen in dat deze nieuwe beurs zal inslaan. Noteer trouwens dat het heus geen toeval is dat er voor Kortrijk als locatie gekozen werd. Met Flanders International Airport op amper vijf minuten afstand hebben we als organisatie al minstens één extra troef in handen!”

Aanvullende informatie: Piet Vanmarcke +32 (0)56 24 11 13 of mail naar steward@skywonder.aero.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.