Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 6 juni 2015
Locatie
Vliegveld Middenmeer/Wieringermeer

MIDDENMEER – Sinds 2006 heeft vliegveld Middenmeer een flinke groei doorgemaakt. Aanvankelijk waren er enkele vliegtuigen van het type MLA (Micro Light Aircraft) die gestald werden in een oude boerenschuur.

Om voor de regen te kunnen schuilen was er een oude SRV wagen van het merk Spijkstaal dat als clubhuis diende. Toen de club begon te groeien werd er een nieuwe hangaar gebouwd waardoor er meer vliegtuigen gestald konden worden. De oude SRV wagen werd vervangen door een porta cabin wat een hele verbetering was.

 

Sinds kort heeft het vliegveld een officiële vergunning waardoor verdere groei zal kunnen plaatsvinden. Om het vliegen op Middenmeer aantrekkelijker te maken wordt er nu een nieuw luchthavengebouw gebouwd dat ruimte biedt aan de vliegschool Adventure Flights, een leslokaal waar bijscholing kan plaatsvinden en een centrale ruimte, de Pilots Mess, waar nagepraat kan worden over het vliegen onder het genot van een hapje en een drankje dat verzorgd wordt door het “petit restaurant”.

 

Het gebouw heeft ook een veranda waar vliegers en bezoekers wat kunnen eten en drinken met zicht op de start en landingsbaan van het vliegveld.

 

Op 6 juni 2015 zal het nieuwe luchthavengebouw officieel worden geopend. De eerste zaterdag van juni (dit jaar op 6 juni) is traditioneel de Opendag. Op deze dag is iedereen welkom om een kijkje te nemen op het vliegveld, er zullen bezoekende vliegtuigen van andere velden te zien zijn maar ook Paramotors en een zweefvliegtuig van Zweefvliegclub Den Helder.

 

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om te leren vliegen kunnen op deze dag volop informatie krijgen over de vliegopleiding, de kosten maar ook de mogelijkheden met de vliegtuigen. Vanaf Middenmeer zijn trips gemaakt naar onder meer . Engeland, België, Frankrijk, Duitsland maar ook Kroatië, Griekenland Italië en Zweden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.