Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 29 augustus 2020
Aanvangstijd
10.00
Eindtijd
17.00
Locatie
Vliegveld Hoogeveen
Meer informatie
www.egmondvintagewings

 

Op 6 mei 2014 werd er op vliegveld Hoogeveen met de bouw van deze historische warbird begonnen. Nu is het juli 2020 en de hoogste tijd om het toestel aan het volk te tonen.

De verwachting is dat aan het einde van de zomer de Fokker D.21 zijn eerste motortest en taxiruns gaat uitvoeren. Volgend jaar op 11 april 2021 moet op Vliegveld Hoogeveen een grote publiekspresentatie en de luchtdoop van de Fokker D.21 gaan plaatsvinden. Volgers van de historische luchtvaart zijn er klaar voor om na ruim tachtig jaar de Fokker D.21 weer in het Nederlandse luchtruim te zien vliegen.

Voor de enthousiaste bouwers van Egmond Vintage Wings (E.V.W.) aanleiding om op zaterdag 29 augustus a.s. een ‘Open Hangar Dag’ te organiseren. Het publiek kan dan van dichtbij de laatste vorderingen van dit bijzondere project bekijken. Ook de rest van de historische vloot van E.V.W. zoals de Fairchild 24, Vultee BT13, Stinson L5 en een aantal andere nog lopende projecten zijn te bewonderen.

Natuurlijk wordt er ook gevlogen maar er is ook alle tijd om op de grond de laatste technische achtergrondinformatie tot je te nemen. Liefhebbers van de historische luchtvaart kunnen verder de hele dag genieten van een samenkomst van alle in Nederland nog vliegende de Havilland Tiger Moth’s tijdens ‘Moth’s get together’. Om de ‘Open Hangar Dag’ Covid-19 proof te laten verlopen gelden uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat er maximaal plaats is voor 250 bezoekers, die van te voren een ticket moeten reserveren.

Reserveer nu gratis uw ‘Open Hangar Dag’ ticket via: www.egmondvintagewings.com/events/

De Fokker D.21 in volle glorie. Foto: Sjoerd Looijenga

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.