Evenement

Algemene informatie

Datum
vrijdag 17 januari 2014
Meer informatie
veva.nl

Opleidingsprofiel: Vliegtuigonderhoud

Met de vakrichting Vliegtuigonderhoud van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap kun je binnen de Luchtmacht en Marine veel kanten op.

Met de vakrichting Vliegtuigonderhoud van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap kun je gaan werken bij de Koninklijke Luchtmacht of de Koninklijke Marine.

Brede opleiding
Tijdens je opleiding Veiligheid & Vakmanschap word je voorbereid op een uitdagende technische startfunctie als 1e Monteur of Technicus binnen de vakrichting vliegtuigonderhoud. Je leert hoe je allerlei soorten luchtvaartuigen kan onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden en repareren van Helikopters, Transportvliegtuigen of F-16’s. Naast de normale vakken als Nederlands en Engels, krijg je ook vakken als burgerschap en militair Engels en ontdek je de kracht van samenwerken met je medeleerlingen.

Je kunt de opleiding volgen op twee niveaus: niveau 3 bereidt je voor op een functie als 1e Monteur in de rang van korporaal en duurt 24-36 maanden, niveau 4 bereidt je voor op de functie als Technicus in de rang van Sergeant en duurt 36-48 maanden. Naast een Web 3 of 4 diploma wordt ook de mogelijkheid geboden Europees erkende certificaten te behalen (EASA PART-66/147).

Toelating voor 1e monteur vliegtuigonderhoud (BOL3)

  • diploma VMBO KaderBeroepsgerichte, Gemengde of Theoretische Leerweg sector techniek, voor andere sectoren geldt: met wiskunde, dringend advies: ook natuurkunde 1
  • diploma Monteur Vliegtuigonderhoud-niveau 2
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO
  • gelijkwaardig opleidingsniveau (voor leerlingen uit België, zie link naar AM&TS Hoogerheide)

Toelating voor technicus vliegtuigonderhoud (BOL-4)

  • diploma VMBO KaderBeroepsgerichte, Gemengde of Theoretische Leerweg sector techniek, voor andere sectoren geldt: met wiskunde en natuurkunde 1
  • diploma Eerste Monteur Vliegtuigonderhoud-niveau 3
  • overgangsbewijs van 4 naar 5 HAVO
  • gelijkwaardig opleidingsniveau (voor leerlingen uit België, zie link naar AM&TS Hoogerheide)

Beroepsmogelijkheden
Met de vakrichting Vliegtuigonderhoud kun je binnen de Luchtmacht en Marine veel kanten op. Werken in het vliegtuigonderhoud is veelzijdig en dynamisch. Vliegtuigonderhoud omvat het uitvoeren van planbaar onderhoud (preventief), repareren van defecten (correctief) en het uitvoeren van verbeteringen (modificaties) van mechanische, elektrische of avionische aard. De Luchtmacht en de Marine bieden daarvoor diverse functies op de operationele vliegvelden: Leeuwarden, Volkel, Gilze-Rijen, Eindhoven, Woensdrecht en Maritiem Vliegkamp de Kooy nabij Den Helder of aan boord de marineschepen. Mocht je na je opleiding toch buiten Defensie aan de slag willen, dan biedt deze vakrichting een mooie basis voor een technische loopbaan in het bedrijfsleven.

Techniek premie
Voor deze opleidingsrichting geldt een techniekpremie van 2500 euro bruto per jaar, lees er hier meer over.

ROC´s en Open Dagen
Hieronder zie je de ROC´s die de vakrichting Vliegtuigonderhoud vanaf augustus 2013 aanbieden. Binnenkort kun je je aanmelden bij een van de drie ROC’s. Mail de volgende gegevens naar info@veva.nl, zodat we je op de hoogte kunnen houden van de voorlichtingsdagen:
– naam
– woonplaats
– mailadres
– welke opleiding je volgt
– schooljaar

Wil je meer weten over werken bij Defensie? Bekijk dan de informatie op de sites van de Koninklijke Marine, of Koninklijke Luchtmacht.

ROC’s die Vliegtuigonderhoud aanbieden

Deltion College

ROC Leeuwenborgh

ROC Tilburg Stappegoorweg

 

https://veva.nl/opleiding/Vliegtuigonderhoud.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.