Evenement

Algemene informatie

Datum
zondag 16 september 2018
Locatie
Twente Airport

ENSCHEDE –  Technology Base ligt in het groen verscholen, tussen Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Bedrijven ontwikkelen en testen hier nieuwe uitvindingen, technieken en materialen. Hier mag je normaal niet komen. Maar: op 16 september wél!

Dan gaan de poorten van de voormalige vliegbasis Twenthe open voor jong en oud. Het is mogelijk om te dwalen tussen de shelters, te leren over slimme technieken en nieuwe materialen. Ook zijn er drones te zien en andere onbemande luchtvaartuigen. Op Twente Airport is er een wervelende vliegshow en op Twente Safety Campus is er van alles te doen en beleven tijdens de Veiligheidsdag van Brandweer Twente. Vanaf vandaag is aanmelden voor deze bijzondere dag mogelijk. De Open Dag is alleen toegankelijk met een ticket dat te bestellen is op www.meetthefuture.nu.

Een unieke plek
Technology Base is een bijzondere plek. Hier kunnen bedrijven nieuwe materialen en vernieuwende productietechnologieën testen en uitproberen. Nieuwe lichtgewicht materialen hebben de toekomst! Ze worden bijvoorbeeld toegepast in vliegtuigen, auto’s en gebouwen.
De start- en landingsbaan van Twente Airport ligt voor de deur. In grote binnen- en buitenruimtes oefenen en trainen onder andere Brandweer en Politie rampscenario’s. Tijdens de Open Dag op 16 september is het allemaal te zien en beleven.

Onbemande helikopers, Veiligheidsdag en Vliegshow
Er liggen nog heel wat voormalige F16-shelters op het terrein. Te zien is hoe een aantal daarvan verbouwd is tot indrukwekkende werkplek. Daar ontwikkelden industrieel ontwerpers een bakfiets waar je ‘carvend’ mee over de weg racet. Daar worden rotorbladen getest voor onbemande helikopters en zijn verschillende types drones te bekijken.
Even verderop is de Twente Safety Campus. Omdat Brandweer Twente dit jaar 5 jaar bestaat, organiseert de brandweer hier een veiligheidsdag. Wat gebeurt er met je als je enkele glazen alcohol op hebt? Hoe ontvlucht je je huis bij brand? Hoe gaat het oefenen met rampscenario’s in zijn werk? Tijdens de Open Dag kom je het te weten.
Ondertussen vertrekken vanaf de lange start- en landingsbaan de toestellen voor de vliegshow. De line-up bestaat in elk geval al uit de Dutch Thunder Yaks, Fokker Four, Frank van Houten (Sukhoi), Dirk Evers (Pitts special) en Dutch Hunter.

Vervoer en parkeren
Technology Base is op deze dag uitsluitend te bereiken met de pendelbus, op de fiets of wandelend. De pendelbussen vertrekken vanuit acht opstapplaatsen in de regio. Een ticket (retour) voor de pendelbus kost 3 euro. Een kind t/m 4 jaar reist gratis mee als hij/zij geen zitplaats inneemt. De bus zet bezoekers centraal op het terrein af. In verband met veiligheid wordt gemotoriseerd verkeer dat op eigen gelegenheid naar Technology Base komt, niet toegelaten.
Bij vier opstapplaatsen voor de pendelbus, is een grote parkeerplaats waar de auto gratis geparkeerd kan worden. Om verzekerd te zijn van een parkeerplaats, bestel je vooraf – gratis – een parkeerticket.

Tickets bestellen en informatie
Tickets bestellen kan vanaf vandaag via www.meetthefuture.nu. In verband met de veiligheid is het aantal uit te geven toegangsticket gelimiteerd. Wacht dus niet te lang met bestellen! Op de website is ook meer informatie over de activiteiten te vinden. De website wordt de komende maanden steeds aangevuld met nieuwe activiteiten.

Het terrein van Technology Base is groot en uitgestrekt. Activiteiten kunnen ver uit elkaar liggen. Makkelijke schoenen zijn aanbevolen! Voor toegang voor mindervaliden kan via de website meer informatie worden aangevraagd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.