Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 18 januari 2014
Aanvangstijd
10.00
Eindtijd
14.00
Locatie
Opaallaan 25, Hoofddorp

The Sky is the limit!

MBO College Airport is hét opleidingencentrum in de regio Haarlemmermeer voor luchthavengerelateerde opleidingen.

Met Schiphol Airport op een steenworp afstand, een nauwe samenwerking met Schiphol Group via ons eigen Schiphol College en uitstekende contacten met het bedrijfsleven op en rond de luchthaven Schiphol, kunnen wij een uniek scala aan mbo-opleidingen aanbieden die betrekking hebben op werken op een luchthaven.

Ook verzorgen wij tweetalige opleidingen (zie Domein International Studies) die uitstekend aansluiten bij het internationale karakter van de luchthaven.

Op dit moment bieden wij op de volgende gebieden mbo-opleidingen aan vanaf niveau 1 tot en met niveau 4: Luchthavendienstverlening, Vliegtuigtechniek, Luchthavenlogistiek en Luchthavenbeveiliging. Deze worden misschien in de toekomst met nog andere branches uitgebreid. Kijk hieronder voor meer informatie over de opleidingen binnen deze vakgebieden.

Schiphol College

In 2007 richtten het ROC van Amsterdam en Schiphol Group de Stichting Schiphol College op. Het doel van deze stichting is om talenten van (jonge) mensen duurzaam  te ontwikkelen. Daarbij kan Schiphol College, door de directe samenwerking met Schiphol Group en de bedrijven op en rond luchthaven Schiphol, snel en flexibel inspelen op opleidingsvragen uit de markt.

Schiphol College is een netwerkorganisatie die verbindingen legt tussen het bedrijfsleven op en rond luchthaven Schiphol. Samen met het bedrijfsleven heeft Schiphol College in nauwe samenwerking met MBO College Airport in Hoofddorp (nieuwe) luchthavengerelateerde mbo-opleidingen opgezet.

Daarnaast heeft Schiphol College een ruim aanbod aan trainingen & opleidingen voor iedereen op en rond Schiphol die zichzelf wil verbeteren en/of verbreden met kennis en vaardigheden op allerlei gebieden. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze en/of andere trainingen & opleidingen voor werkgevers op maat te ontwikkelen.

Werk- & Leertrajecten spelen bij Schiphol College tevens een belangrijke rol. Hiertoe zijn samenwerkingsverbanden met de gemeenten Amsterdam en Haarlemmermeer aangegaan om (langdurig) werklozen zodanig op te leiden in de praktijk en op school, om hen zo nieuwe kansen te bieden op de arbeidsmarkt.

Tot slot heeft Schiphol College het stagebureau opgezet dat zorg draagt voor matching van student en bedrijf inzake stageplaatsen (lees ook: eindexamenopdrachten in de praktijk) op en rond Schiphol. Het gaat om snuffelstages voor mbo en hbo en om universitaire stages.

Kijk voor meer informatie over Schiphol College op www.schipholcollege.com.

luchthaven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.