Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 26 januari 2019
Aanvangstijd
10.00
Eindtijd
14.00
Locatie
Opaallaan 25, Hoofddorp

HOOFDDORP – Zaterdag 26 januari opent MBO College Airport in Hoofddorp aan de Opaallaan 25, weer haar deuren voor de tweede Open Dag.

Op dit college worden al ruim 24 jaar lang opleidingen verzorgd voor werken op de luchthaven, in de luchtvaart, Travel & Hospitality en sinds vorig jaar ook in de Logistieke Dienstverlening. Op de Diamantlaan 29 is dit nieuwe Vakcollege Logistiek gevestigd.

Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen op beide locaties en zich te oriënteren op een opleiding. Tot 14.00 uur kan in beide gebouwen kennis worden gemaakt met de verschillende opleidingsrichtingen en vertellen docenten en studenten hier meer over. Op deze ‘Try Out Day’ is er bij elke opleiding veel te beleven.

Vliegtuigtechniek
Om praktijkgericht te kunnen opleiden, staat er aan de Opaallaan een eigen hangar waarin diverse vliegtuigen staan waaronder de nieuwste aanwinst een Boeing 737-200 en sinds kort ook het Dronelab. Hierdoor kunnen studenten Vliegtuigonderhoudstechniek direct in de toestellen aan het werk, waardoor na het behalen van het diploma de overstap naar een echte werkgever soepel verloopt.

Logistieke Dienstverlening
Er is veel werk in de (luchthaven)logistiek. Daarom is er aanbod op alle niveaus, van werken in een warehouse tot Luchtvrachtspecialist. Uitdagende banen die geen dag hetzelfde zijn. Op de Diamantlaan 29 kun je kennismaken met studenten, docenten en bedrijven uit deze sector en zijn er verschillende Try-Outs.

Luchthavenbeveiliging en Facilitaire Dienstverlening Luchthaven
MBO College Airport leidt op voor luchthavenbeveiliging waarbij zij nauw samenwerken met luchthavenbeveiligings-bedrijven. Facilitaire Dienstverlening Luchthaven is een gewilde opleiding op hoog niveau. Vorig jaar won een student van deze opleiding goud op het NK van SkillsHeroes (WorldSkills Netherlands).

Steward(ess)
De opleiding tot Steward(ess) wordt praktijkgericht gegeven. Hiertoe zijn binnen de school maar liefst drie delen van een vliegtuigcabine (Boeing 747) en een volledige incheckbalie geplaatst, waardoor de oefensituatie bijna niet meer onderdoet voor een ‘real-life’ situatie.

Travel & Hospitality
Met de tweetalige opleiding International Travel & Tourism Management en de Nederlandse opleidingen Manager Travel & Hospitality en Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality, haakt MBO College Airport verder naadloos aan bij de activiteiten op een luchthaven. Met de twee nieuwe ‘On the Job’ varianten kunnen studenten direct ín de praktijk in de leer.

Prijs
In oktober kreeg deze Vakschool voor Airport & Aviation de prestigieuze prijs toegekend voor meest excellente school op het gebied van luchtvaartonderwijs in Nederland: de ‘Excellent Aerospace Education Award 2018’. Deze 3-jaarlijkse prijs werd uitgereikt door het Nederlands Luchtvaart Fonds, het NLF.

Voor meer informatie en aanmelden voor de Open Dag, kijk op www.mbocollegeairport.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.