Evenement

Algemene informatie

Datum
vrijdag 26 juni 2015
Aanvangstijd
09.30
Eindtijd
17.00
Locatie
Lelystad Airport

LELYSTAD – Op vrijdag 26 juni houdt Rotor & Wings een Open Dag voor iedereen die als beginopleiding of als carriereswitch overweegt een helikopteropleiding te gaan volgen. De Open Dag vindt plaats op Lelystad-Airport en biedt alle mogelijkheden voor een uitgebreide oriëntatie en voor ´het proeven van de sfeer´ bij de vliegschool.

Het ochtendprogramma begint om 09.30 uur, waarna informatie wordt gegeven over de vereiste vooropleiding voor een opleiding tot helikopterpiloot. Daarbij worden onder andere de verschillen tussen de modulaire en de integrated opleiding toegelicht en wordt informatie gegeven over het instrumentvliegen en over de Multi Crew Course en over de kosten en financieringsmogelijkheden van een opleiding.

Uren
Aan de hand van presentaties van piloten wordt meer verteld over werk bij de politie, de ANWB, in de offshore en bij de luchtmacht, en over werken in het buitenland en bij Rotor & Wings. Ook worden toelichtingen gegeven over de mogelijkheid om na de opleiding vliegervaring op te doen en daarmee ´uren op te bouwen´ bij Rotor & Wings met ferryvluchten, rondvluchten en instructievluchten.

Echt vliegen
Het middagprogramma van de Open Dag bij Rotor & Wings staat in het teken van de praktijk. Na een uitleg over de werking van de helikopter volgt een preflight inspectie en krijgen geïnteresseerden de gelegenheid om (voor € 95,- per kwartier) echt te vliegen en zelf een helikopter te besturen en om te praten met beroeps-helikoptervliegers.

Informatie
De Open Dag van Rotor & Wings op vrijdag 26 juni duurt van 09.30 tot uiterlijk 17.00 uur en vind plaats op de Maraboeweg 8 op Lelystad-Airport. Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden via info@rotorandwings.nl en daarbij aan te geven of ze ook willen vliegen. Meer informatie is te krijgen via tel. 06 2502 3705 of te vinden op www.rotorandwings.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.