Evenement

Algemene informatie

Datum
vrijdag 2 oktober 2015
Aanvangstijd
09.30
Eindtijd
17.00
Locatie
Maastricht-Aachen Airport
LELYSTADOp vrijdag 2 oktober houdt Rotor & Wings een Open Dag voor iedereen die als beginopleiding of als carriereswitch overweegt een helikopteropleiding te gaan volgen. De Open Dag vindt plaats op Maastricht-Aachen Airport en biedt alle mogelijkheden voor een uitgebreide oriëntatie en voor ´het proeven van de sfeer´ bij de vliegschool. Rotor & Wings richt zich met deze Open Dag zowel op Nederlandse als op Belgische belangstellenden.

Ervaren helikopterpiloten en instructeurs vertellen over hun werk bij de politie, de ANWB, in de offshore en bij de luchtmacht. Ook vertellen ze over hun ervaringen en de mogelijkheden om te werken bij in het buitenland en bij Rotor & Wings. Daarnaast worden toelichtingen gegeven over de mogelijkheid om na de opleiding vliegervaring op te doen en daarmee ´uren op te bouwen´ bij Rotor & Wings met ferryvluchten, rondvluchten en instructievluchten.
 
Echt vliegen
Het ochtendprogramma begint om 09.30 uur, waarna informatie wordt gegeven over de vereiste vooropleiding voor een opleiding tot helikopterpiloot. Daarbij worden onder andere de verschillen tussen de modulaire en de
integrated opleiding toegelicht en wordt informatie gegeven over het instrumentvliegen en over de Multi Crew Course en over de kosten, de grading en de financieringsmogelijkheden van een opleiding. Het Aero Medical Centre in Beek zal vertellen welke selectiecriteria voor deze opleiding gelden.
Het middagprogramma van de Open Dag bij Rotor & Wings staat in het teken van de praktijk. Na een uitleg over de werking van de helikopter volgt een preflight inspectie en krijgen geïnteresseerden de gelegenheid om voor € 95,- per kwartier echt te vliegen en zelf een helikopter te besturen en om te praten met beroeps-helikoptervliegers.
 
Informatie
De Open Dag van Rotor & Wings op vrijdag 2 oktober duurt van 09.30 tot uiterlijk 17.00 uur en vindt plaats op de Horsterweg 17 op Maastricht-Aachen Airport. Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden via info@rotorandwings.nl en daarbij aan te geven of ze ook willen vliegen. Meer informatie is te vinden op www.rotorandwings.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.