Evenement

Algemene informatie

Datum
zondag 24 mei 2015 t/m maandag 25 mei 2015
Locatie
Oostwold Airport

OOSTWOLD – De Oostwold Airshow 2015 zal dit jaar zowel op zondag 24 mei als maandag 25 mei worden gehouden. Beide Pinksterdagen staan daarbij zowel in het teken van zeventig jaar bevrijding als hedendaagse luchtvaart.

Op Eerste Pinksterdag (zondag 24 Mei) vindt van 12.00 tot 17.00 uur de “Airshow Take off” plaats, met twee blokken air shows met onder meer de Breitling Wingwalkers, O’Brien’s Crazy Flying Circus, een AT-6 Harvard, de Pitts Special van Skyunlimited, een Extra 300, skydiving en sleepvliegen.

Bij het schouwspel, dat re-enactors vanuit hun kampement laten zien, staat ‘zeventig jaar bevrijding’ centraal, met wapendemonstraties in de stijl van Tweede Wereldoorlog. Bovendien staat een er mix van historische militaire uitrusting en voer- en vliegtuigen opgesteld. De hele zondag kunnen rond- en aerobaticvluchten worden gemaakt.

Tweede Pinksterdag (maandag 25 mei) vindt van 10.00 tot 17.00 uur de “Oostwold Airshow Day” plaats. De ultieme dag voor vliegdemonstraties met ‘warbirds’ uit de Tweede Wereldoorlog waaronder in ieder geval de P51 Mustang ‘Damn Yankee’ en ‘Miss Velma’, de Spitfires Mk VB en Mk XIV en de Corsair van de Britse Fighter Collection en de Nederlandse Spitfire.

Daarnaast treden diverse aerobatic toestellen op waaronder het Swip Team, Mark Jefferies Air Display, de Dutch Thunder Yaks, het Fokker Four Team en de RACF Sukhoi Su-29.

Vanaf 10.00 uur komen de bezoekende en deelnemende vliegtuigen uit binnen- en buitenland binnen. De deelnemende toestellen zullen (nieuw voor editie 2015) bijna ’tussen’ het publiek worden opgesteld zodat ze van heel dichtbij te zien zijn. ’s Middags wacht een wervelende en gevarieerde vliegshow.

Op beide dagen is het terrein ingericht met een Airmarket met uiteenlopende producten en diensten, zijn er verschillende attracties voor groot en klein, en bevinden zich entertainers tussen het publiek. Ook is er een ruime keus aan hapjes en drankjes verkrijgbaar. De magie van het pure vliegen wordt op kolderieke wijze uitgelegd door het team van het Flying Circus.
Nog meer dan bij eerdere airshows is er vrij zicht op het starten en landen van de vliegtuigen.

Voor actuele informatie en wijzigingen in het programma: www.oostwold-airshow.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.