Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 2 november 2013 t/m zondag 3 november 2013
Aanvangstijd
10:00
Eindtijd
17:00
Locatie
Aviodrome Lelystad Airport

LELYSTAD – In het weekend van 2 en 3 november vindt de 9e editie van het Flight Simulator Weekend plaats in Aviodrome Lelystad Airport. Gedurende dit weekend krijgen bezoekers van Aviodrome en liefhebbers van Flight Simulators de kans om te zien hoe het is om piloot te zijn van verschillende vliegtuigen. Vliegen in een Boeing 747 of in de cockpit van een F-16 voor een extra realistische ervaring. Buiten de simulators zijn er diverse workshops, virtuele luchtvaartmaatschappijen en stands te vinden.

 Demonstraties
Het Flight Simulator Weekend wordt georganiseerd door Aviodrome in samenwerking met diverse organisaties en clubs die zich bezighouden met flight simulation. Virtueel vliegen op de computer wordt tijdens dit weekend tot kunst verheven. Er zijn diverse demonstraties gericht op het maken en ontwerpen van virtuele cockpits, vliegtuigen en kleurenschema’s. Ook is het mogelijk om zelf te vliegen en missies uit te voeren met behulp van deze simulators.

Techniek achter de simulators
Er zijn tevens cockpitbouwers aanwezig om hun creaties te laten zien aan de bezoekers. Bij elk onderdeel dat de bouwers hebben gebruikt, hoort een bijzonder verhaal. Voor diegene die altijd al heeft willen weten hoe een flight simulator programma ontwikkeld wordt, is een (technisch) team aanwezig dat precies kan vertellen hoe onder andere de ‘scenery’(gebouwen en landschappen) van Nederland voor de flight simulator zijn ontstaan. Bij de vele stands haalt menig ‘FlightSimmer’ zijn hart op aan het grote aanbod FlightSim spullen.

Aviodrome is tijdens het Flight Simulator Weekend geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.