Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 29 augustus 2020
Aanvangstijd
09.30
Eindtijd
19.00
Locatie
Vliegveld Hoogeveen

Liefhebbers van de historische luchtvaart kunnen op zaterdag 29 augustus a.s. de hele dag genieten van een samenkomst van alle in Nederland nog vliegende de Havilland Tiger Moth’s. Initiatiefnemer voor dit unieke treffen is Wim Stapel zelf ‘Moth man’ in hart en nieren. “We hopen minimaal zeven toestellen te mogen begroeten”, aldus Stapel. “Voor alle deelnemers geldt dat deelname gratis is, dus landingsgeld hoeft niet betaald te worden en iedere Tiger Moth piloot trakteren we op koffie met gebak!”

De ‘Tiger Moth’, een ontwerp uit de jaren dertig van de vorige eeuw van de beroemde vliegtuig ontwerper Sir Geoffrey de Havilland, is één van de echte luchtvaart klassiekers. Ook in ons land hebben veel vliegers de fijne kneepjes van het vak geleerd en nog steeds is het een belevenis om dit icoon van de luchtvaart te zien vliegen. Het laatste exemplaar van de in totaal 8868 geproduceerde Tiger Moths rolde in 1944 uit de fabriek. In Nederland zijn nog verschillende luchtwaardige exemplaren te bewonderen.

Vliegveld Hoogeveen met zijn 1100 meter lange en 100 meter brede grasbaan wordt niet voor niets ‘Home of Classic Aviation’ genoemd. Het unieke veld is uitermate geschikt voor zowel moderne als historische vliegtuigen. Het evenement ‘Moth’s get together’ wordt gehouden op zaterdag 29 augustus a.s. van 09.30 uur tot 19.00 uur en is, mits iedereen zich aan de Corona-regels houdt, ook voor publiek gratis toegankelijk.

Voor info: Wim Stapel, mail: N935NL@mac.co, tel: +31 6-50676833

(Foto’s: André Jans)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.