Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 7 september 2013
Locatie
Vliegveld Drachten

Op zaterdag 7 september organiseert de Stichting FLY4U in samenwerking met Stichting Present een speciale dag voor kinderen die opgroeien in arme gezinnen. Op vliegveld Drachten worden 120 kinderen verwacht uit Zwolle en Friesland die kunnen genieten van een spetterend programma. Met als hoogtepunt een vlucht boven Drachten waarbij ze als copiloot naast de echte piloot plaats zullen nemen! FLY4U is een initiatief vanuit Vliegclub Fryslân en organiseert deze vliegdag na de succesvolle editie van vorig jaar nu voor de tweede keer.

In Nederland groeien steeds meer kinderen op in armoede. Er zijn steeds meer gezinnen die geen geld hebben voor leuke uitjes en feestjes. Stichting FLY4U geeft deze kinderen een onbezorgde dag op vliegveld Drachten waar ze naast een vlucht als copiloot mee kunnen doen aan tal van activiteiten zoals voetballen, Oudhollandse spelletjes, schminken, spelen in een vluchtsimulator en nog veel meer.

De jonge Stichting FLY4U bestaat uit een groep enthousiaste piloten en grondpersoneel van Vliegclub Fryslân. Deze stichting heeft als doel het organiseren van vlieg(gerelateerde) activiteiten voor personen die, om wat voor reden dan ook, een positieve impuls goed kunnen gebruiken. Vorig jaar vlogen de piloten met 80 kids in kwetsbare omstandigheden, dit jaar worden dit er zelfs 120. “Als piloot ervaar ik een ongelooflijk gevoel van vrijheid, deze ervaring wil ik ook graag aan kinderen geven die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken”, aldus Karsten Dijkstra, enthousiast vlieger en voorzitter van Stichting FLY4U.

De kinderen die voor deze dag in aanmerking komen zijn geselecteerd door verschillende maatschappelijke organisatie en hulpverleners uit de regio. Een hulpverlener omschrijft de situatie van een van de aangemelde kinderen: “Situatie is dat moeder, oma en dochter samenwonen, haar jongere broertje is uit huis geplaatst en dit heeft veel impact op deze meid gehad, ze leven van een bijstandsniveau, krijgen weekgeld en staan onder bewindvoering”.

Stichting FLY4U werkt hierin samen met Stichting Present. Stichting Present is een organisatie die de betrokkenheid van burgers, bedrijven, kerken, buurten en andere sociale verbanden wil stimuleren en organiseren. Als ‘vrijwilligersmakelaar’ biedt Present groepen burgers de mogelijkheid om een zinvolle en goed bestede dag te beleven door zich onbetaald en op projectbasis in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.

De definitieve go / no-go beslissing zal 6 september op de website www.stichtingfly4u.nl bekend gemaakt worden. Bij slecht weer wijken we uit naar zaterdag 21 september.

drachtenfoto kelvin geknipt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.