Evenement

Algemene informatie

Texel Airshow
Datum
zaterdag 4 augustus 2018
Aanvangstijd
10.00
Eindtijd
17.00
Locatie
Texel Airport
Meer informatie
www.texelairshow.nl

Poster2018
Op 4 augustus 2018 vindt de LeaseWeb Texel Airshow plaats. Het is de 13de keer dat deze show op Texel wordt georganiseerd. De eerste editie vond in 1980 plaats en dat beviel zo goed dat er een regelmatig terugkerend evenement werd georganiseerd.

Onderdeel van de show is het binnenkomen van de ruim 200 bezoekende en deelnemende vliegtuigen en helikopters. Deze armada van vliegtuigen wordt in goede banen geleid door militaire verkeersleiders, die de slottijden volgens schema afwerken.

Van 10.00 tot 12.30 uur wordt een static show gehouden met een keur aan vliegtuigen en helikopters, die van zeer nabij kunnen worden gefotografeerd en bekeken. Ook zijn er tientallen luchtvaart gerelateerde stands o.a  de Kon.Luchtmacht met de Roadshow en een F16 . Om 12.45 uur wordt het startschot voor het vliegprogramma gegeven door de Commandant der Luchtstrijdkrachten, Luitenant generaal Dennis.Luyt.

Het vliegprogramma (13.00-17.00 uur) bevat talloze hoogtepunten zoals de unieke helikopter demo van de Tsjechische Luchtmacht met een MI-24 en een MI-17, de laatste Seaking SAR Demo van de Belgische Luchtmacht, de unieke Truck Top Landing van Brendan O’Brien, de Royal Jordanian Falcons, fly-by’s van tankvliegtuien en de German Air Force A-400M en veel historische deelname o.a. de P-38 en de Corsair van Red Bull. Ook dit jaar wordt de Hawker Hunter verwacht, de Sukhoi 26 van Frank van Houten en de demo van de hoofdsponsor met de Extra 300!

In de static show staan diverse helikopters, een NH-90 van de Belgische Luchtmacht, een Merlin van de Royal Navy en een Apache en een Chinook van de Kon.Luchtmacht. Historische vliegtuigen te over ( Catalina) en de twee Kustwacht Dorniers uit Nederland en Duitsland zijn ook aanwezig..

De show valt en staat met de medewerking van sponsors en de entreegelden. De toegang is laag gehouden want voor slechts €15,- p.p kan men zich de hele dag vermaken. Voor € 45,- is een VIP tribuneplaats aan te schaffen en het parkeren kost slechts € 5,- voor de hele dag. Tickets zijn vooraf aan te schaffen bij Ticketcounter ( met korting, zie onze homepage). Vanaf de Texelse boot rijden extra bussen heen en weer naar het vliegveld. Er wordt gewerkt aan een speciaal arrangement inclusief vervoer, maar alle bijzonderheden zijn te lezen op www.texelairshow.nl of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/LeasewebTexelAirshow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.